Nehezen járható főutak Pest megyében

Vágólapra másolva!
Három megyében okoz gondokat a havazás, Pest megyében több főút nehezen járható. Telki és Budakeszi között mintegy hatvan autó akadt el a hóban. Budapesten a II. kerületben a legkritikusabb a helyzet, ahol hétfő estig 15-20 autó koccant egymásnak vagy a járdaszegélynek.
Vágólapra másolva!

Három megyében és a fővárosban akadályozza a közlekedést a hétfői havazás: eddig mintegy ötven esetben kértek segítséget a hatóságoktól.

Pest megyében több főút nehezen járható. Több kisebb koccanás történt, néhány jármű az árokba csúszott, személyi sérüléses balesetről eddig nem érkezett jelentés. A közútkezelő megkezdte a főutak sózását, de a mellékutakra csak késő este jutnak el a munkagépek.

Telki és Budakeszi között mintegy 60 autó akadt el a hóban, Pilisvörösváron egy csuklós autóbusz fordult keresztbe a 10-es úton, senki sem sérült meg. Biatorbágynál, az 1-es úton egy szlovák rendszámú kamion elakadása gátolta a forgalmat.

Komárom-Esztergom megyében, Bajna és Szomor között két kamion akadt el az emelkedőn, Csolnokon egy autóbusz csúszott oszlopnak, míg a települést Doroggal összekötő úton egy busz és egy kamion fordult keresztbe.

Nógrád megyéből hétfő késő estig két riasztást kapott a katasztrófavédelem: Romhánynál egy kamion, Pásztónál pedig egy személyautó csúszott árokba.

Budapesten a II. és a XI. kerületben a legkritikusabb a helyzet a havazás és a csúszós utak miatt: a II. kerületben hétfő estig 15-20 autó koccant egymásnak vagy a járdaszegélynek a Kuruclesi úton. Szintén a II. kerületi Verecke lépcsőnél egy elakadt személyautóhoz riasztották a tűzoltókat, de a kiérkező tűzoltóautó is elakadt.

A hó miatt csak egyetlen busz útvonalát kellett módosítani: a 112-es autóbusz a XII. kerületi Thomán István utca helyett a Szendrő utcáig közlekedik, mert a végállomáshoz vezető út túl meredek. Hétfő éjjel telephelyenként 30-40 ember áll készenlétben a BKV-nál, hogy rendkívüli esetben is biztosítani tudják a hajnali üzemkezdést, a síneket éjszaka takarítják.

A fővárosban hétfő délután intenzív volt a havazás, az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint északon többnyire havazás, helyenként havas eső, délen eső valószínű. Az éjszaka második felében a Dunántúlon fokozatosan megszűnik a csapadék.