Szolgálati kocsi mellé vesz fel költségtérítést néhány képviselő

Vágólapra másolva!
Több országgyűlési képviselő annak ellenére veszi fel a részben utazási költségeinek fedezésére szolgáló képviselői költségtérítést, hogy megyei közgyűlési elnökként szolgálati autót is kap - írja a Blikk. Volt olyan képviselő, aki letette a telefont, amikor a szolgálati kocsiról kérdezték, találtak viszont olyat is, aki fizet az autóhasználatért.
Vágólapra másolva!

Több olyan parlamenti képviselő is felveszi a részben utazási költségek fedezésére szolgáló képviselői költségtérítést, aki megyei közgyűlési elnökként szolgálati autót is kap - írja a Blikk.

Egy Volvo S80-as kocsival járok, néha repülőnek is használom, miért, maguk szerint gyalog kellene járnom?! Budapestre is azzal megyek, ezt fizeti a megyei önkormányzat - idézi a lap a költségtérítésről megkérdezett fideszes Ódor Ferencet, Borsod-Abaúj-Zemplén megye közgyűlésének elnökét. Ódor a Blikk szerint felveszi minden hónapban az utazási költségtérítést.

Domokos László, a Békés Megyei Közgyűlés fideszes vezetője azt mondta a lapnak, hogy a titkárságán kaphat választ a költségtérítéssel kapcsolatos kérdésre, majd köszönés nélkül lecsapta a telefont. A Blikk azt állítja, hogy két napon át kereste Domokos kollégáit, de nem árulták el, milyen szolgálati autót használ a képviselő.

Tájékoztatjuk, hogy a megyei közgyűlés elnöke használ szolgálati személygépkocsit a vonatkozó adó- és jogszabályok szerint - közölték a Blikk szerint a fideszes Manninger Jenő, Zala megyei közgyűlési elnök titkárságán. Azt, hogy milyen adó- és jogszabályokra hivatkoznak, és hogy milyen feltételekkel használhatja a költségtérítést felvevő Manninger hivatali Volkswagen Passatját, nem árulták el a lapnak.

Szintén Volkswagen Passattal jár Kovács Ferenc (Fidesz), a Vas megyei közgyűlés elnöke, aki azonban a Blikk szerint nem használhatja saját célra a hatéves gépkocsit, azt csak sofőrje vezetheti. Ha a parlamentbe kell mennie, általában saját autójába száll, vagy vonattal utazik - mondta.

A KDNP-s Hargitai János, a baranyai közgyűlés elnöke egy hatéves Audi A6-ost használ szolgálati gépkocsiként. Hivatali ügyben korlátlanul használhatja, magánügyben maximum havi 1000 kilométert, ekkor ő fizeti a benzinköltséget és 9 forint kilométerdíjat. A Blikk által elért politikusok közül ő az egyetlen, aki valamennyit fizet a kocsiért.