Dávid Ibolya lemond a mentelmi jogáról Almássy kedvéért

Vágólapra másolva!
Valószínűleg önként lemond mentelmi jogáról Dávid Ibolya, hogy a bíróság lefolytathassa ellene az Almássy Kornél által kezdeményezett eljárást. Az MDF elnöke maga jelentette be ezt a szándékát. Almássy rágalmazásért jelentette fel a pártelnököt, és korábban azt mondta, hogy "az lenne az elegáns", ha Dávid Ibolya nem bújna a mentelmi jog mögé.
Vágólapra másolva!

Valószínűleg lemond mentelmi jogáról Dávid Ibolya, az MDF elnöke az Almássy Kornél által kezdeményezett magánvádas büntetőügy kapcsán. A politikus erről a Magyar Televízió Kereszttűz című műsorában beszélt hétfőn.

"Minden egyes esetben lemondtam eddig is, és valószínű, hogy ha megkapom ezt az iratot, akkor is le fogok mondani róla, mert (...) úgy gondolom, hogy az én igazságom a magyar igazságszolgáltatás előtt, a bíróság előtt kristálytiszta" - fogalmazott Dávid Ibolya.

Almássy Kornél, az MDF korábbi alelnöke, jelenlegi független képviselő még szeptember végén tett feljelentést Dávid Ibolya pártelnök ellen. A képviselő aljas indokból nagy nyilvánosság előtt, jelentős érdeksérelmet okozó rágalmazás bűncselekménye miatt jelentette fel a pártelnököt.

Almássy pénteken az MTI-nek azt mondta, hogy szerinte az lenne az elegáns, ha Dávid Ibolya önként lemondana mentelmi jogáról, hogy a bíróság lefolytathassa a magánvádas büntetőügyet. Mint akkor közölte: ha az Országgyűlés nem függeszti fel Dávid Ibolya mentelmi jogát, akkor polgári jogi útra tereli az ügyet.

Dávid Ibolya szeptember 12-én egy sajtótájékoztatón Almássy Kornélt bűncselekmény elkövetésével hozta összefüggésbe az UD Zrt-hez kötődő lehallgatási ügyben. Almássy Kornél ezután azt mondta, hogy Dávid Ibolya a becsületébe gázolt, amikor MDF tagságára "méltatlan embernek" nevezte.