Vágólapra másolva!
A Fővárosi Választási Bizottság is jóváhagyta az MDF a MIÉP és a MSZZP jelöltjeinek kizárását a január 11-i időközi választásokról. A három szervezet jelöltjei azért nem indulhatnak, mert az általuk leadott ajánlócédulák nagy része hamisítványnak bizonyult. A döntés ellen jogorvoslatot a bíróságtól lehet kérni.
Vágólapra másolva!

Mindhárom kizárás elleni fellebbezést elutasította a Fővárosi Választási Bizottság a ferencvárosi időközi országgyűlés választás ügyében szombaton, a döntés értelmében nem indulhat a Magyar Demokrata Fórum, a Magyar Szociális Zöld Párt (MSZZP) és a Magyar Igazság és Élet Pártja (MIÉP) jelöltje a január 11-i választáson. A testület határozata ellen bíróságtól lehet jogorvoslatot kérni, erre három naptári nap áll rendelkezésre. A végleges döntést a Fővárosi Bíróság mondhatja ki.

A helyi választási bizottság egyik, a Jobbik által delegált tagja egy hete hívta fel a sajtó figyelmét arra, hogy az MDF ajánlószelvényeinek jelentős része álláspontja szerint fénymásolt hamisítvány. Az Állami Nyomda szakértői azt állapították meg, hogy a három párt által leadott összes ajánlószelvény 73 százaléka hamis.

Ezután a választókerületi bizottság feljelentést tett az ügyészségen és első fokon kizárta az indulók közül az MDF, az MSZZP és a MIÉP jelöltjét. Ez ellen nyújtottak be fellebbezést az érintettek, ezeket azonban szombati ülésén meghozott határozatával elutasított Fővárosi Választási Bizottság.

Ferencvárosban azért kell időközi választást tartani, mert Gegesy Ferenc polgármester szeptember közepén lemondott parlamenti mandátumáról, amelyet a 2006-os választáson a 12-es számú országgyűlési egyéni választókerületben szerzett.