Szavazatvásárlásra utaló telefonok Nyírbátor környékén

Vágólapra másolva!
Szavazatvásárlásra utaló telefonhívást kapott több kisebbségi önkormányzati képviselő Nyírbátor környékén, akiket a március 9-i népszavazással kapcsolatban Veres János pénzügyminiszter, országgyűlési képviselő-választási kampányfőnöke, Tóth Viktor nevében kerestek meg ismeretlenek; az ügyben a kampányfőnök péntek este rendőrségi bejelentést tett - közölték az érintettek.
Vágólapra másolva!

Tóth Viktor elmondta: megdöbbenve értesült arról, hogy a nevében egy magántelefonszámról keresték meg a kisebbségi képviselőket, s olyan kérdéseket tettek fel nekik, amelyek "nem" voksok vásárlási szándékát sejtették.

A kampányfőnök tájékoztatása szerint az egyik ilyen kérdés az volt, hogy mennyi "nem" voksot tudnának produkálni a népszavazáson, illetve "mennyibe kerülnének ezek a szavazatok". Hangsúlyozta, hogy amikor a tudomására jutottak a telefonhívások, azonnal bejelentést tett a rendőrségen.

Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője a távirati iroda munkatársának kérdésére megerősítette a bejelentés tényét. A főhadnagy megjegyezte: vizsgálják, hogy milyen rendőrségi lépésekre van szükség az ügyben.