Éjfélig lehet mesterképzésre jelentkezni

Vágólapra másolva!
Március 17-én éjfélkor jár le az egyetemi mesterképzésekre adott jelentkezési határidő. A diákok összesen 120 mesterképzési szakra jelentkezhetnek. A jelentkezés díja 9 ezerért forint, ezért 3 helyre adhatják be kérelmüket.
Vágólapra másolva!

Hétfőn éjfélkor jár le a mesterképzésre való jelentkezési határidő a felsőoktatásban. A határidő eredetileg március 15-re esett, de mivel ez munkaszüneti nap volt, kitolták március 17-re. A diákok összesen 120 mesterképzési szak 615 meghirdetése közül választhatnak.

Az Országos Felsőoktatási Információs Központ szerint azoknak érdemes élniük a lehetőséggel, akik kiegészítenék korábbi főiskolai végzettségüket, idén ugyanis már nagy számban indulnak mesterképzési szakok. A jelentkezőknek természetesen figyelni kell arra, hogy a végzettségük elfogadható legyen az adott mesterképzési szakon.

Ha valaki például február15-ig alapképzésre is beadta jelentkezését, de még további mesterképzésekre is jelentkezne, annak egységes rangsorba kell rendeznie a régi és az újonnan megjelölt szakjait és az így kialakított teljes sorrendet kell feltüntetnie az újonnan beadott jelentkezési lapján.

Akit kizárólag a mesterképzések érdekelnek, és nem adott be jelentkezési lapot február 15-ig, annak egyszerű a dolga: kiválasztja, majd a kért elbírálási sorrendbe rendezi a kiválasztott mesterképzéseket, kitölti a jelentkezési lapot és befizeti az eljárási díjat.

A felvételi eljárás alapdíja 9 ezer forint, ezért az összegért 3 jelentkezés megjelölésére van lehetőség. Az ezen felül megjelölt további jelentkezésenként az alapdíjon felül 2-2 ezer forint kiegészítő díjat kell fizetni.