Befizette az elmaradt bírságot Orosz József

Vágólapra másolva!
A Magyar Nemzet arról számolt be, hogy Orosz Józsefnek, a Klubrádió műsorvezetőjének egy 25 ezer forintos be nem fizetett bírság miatt be kell vonulnia 25 napra a baracskai börtönbe. Orosz az [origo]-nak azt mondta: a cikk megjelenése előtt befizette a bírságot, így nem kell börtönbe mennie.
Vágólapra másolva!

Nem fizetett be egy 25 ezer forintos bírságot Orosz József, a Klubrádió műsorvezetője, ezért a bíróság 25 napos elzárásra változtatta a büntetést - írta a Magyar Nemzet pénteki számában. A lap szerint Orosz 2006. március 30-án behajtott egy táblával tiltott buszfordulóba, ezért a rendőrség feljelentette.

Orosz egy, a szentendrei rendőrkapitányság hatáskörébe tartozó címet adott meg, időközben viszont Budapestre költözött, a kézbesítések viszont a régi címére érkeztek. Oroszt 25 ezer forintra büntették, de miután ezt nem fizette be, a Szentendrei Városi Bíróság végül 25 nap elzárásra változtatta a büntetést, melyet a baracskai börtönben kellett volna letölteni - írta a Magyar Nemzet, amely szerint Oroszt a budapesti lakásán is többször kereste a rendőrség, de sosem találták otthon.

Az [origo] megkereste az ügyben Orosz Józsefet, aki közölte: a cikk megjelenése előtt befizette a büntetést, de konkrét időpontot nem mondott. "A bíróság egy olyan címre kézbesítette a megkereséseket, ahol évek óta nem lakom" - tette hozzá. Mivel most már rendezte a tartozást, elkerülte a börtönbüntetést.