Füstmérgezésben halt meg három kisgyerek

Vágólapra másolva!
Nem tudtak segíteni azon a három tüskevári kisgyermeken, akik játék közben minden valószínűség szerint tüzet okoztak és az így fejődött szén-monoxidot lélegezték be. A mentők hosszasan próbálták őket újraéleszteni, sikertelenül.
Vágólapra másolva!

Az elhunyt három tüskevári kisgyermek édesanyját sokkos állapotban szállították az ajkai kórházba. Nyugtató injekciók után hazaszállították, akárcsak a férjét, aki szintén orvosi kezelésben részesült.

Az önkormányzat minden segítséget megad a tragédiát szenvedett szülőknek - közölte Molnár Levente, Tüskevár polgármestere. A polgármester elmondta, a család februárban költözött Ajkáról Tüskevárra. Az anya gyesen van, az apa pedig alkalmi munkákból tartotta el a családot.

Molnár Levente azt is közölte, hogy nem roma családról van szó. Az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke korábban felajánlotta: függetlenül attól, hogy roma vagy nem roma gyermekek estek áldozatul a balesetnek, minden segítséget megadnak a szülőknek.

Az egy, kettő és hároméves kisgyermek egy szobában tartózkodott, ahol a függöny kapott lángra, a gyerekek szén-monoxidot lélegeztek be - mondta Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

Tájékoztatása szerint a helyszínre két mentőhelikoptert és több rohamkocsit is riasztottak, de mindhárom gyermeknek leállt a szíve és a másfél órás küzdelem és többszöri újraélesztés ellenére sem sikerült az életüket megmenteni.

Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője azt mondta, a tűzoltókat is riasztották a helyszínre, de mire kivonultak, a tüzet már megfékezték. A tűzvizsgálat egyelőre nem nem hozta felszínre, mitől kapott lángra a függöny a tüskevári családi házban.

A megyei rendőrség sajtóügyeletese szerint az édesanya mindössze öt percre ment át a szomszédba, ez idő alatt keletkezett a tűz, és a függöny mellett egy tollpárna is meggyulladt.