14 albánt és egy embercsempészt fogtak el

Vágólapra másolva!
Tizennégy koszovói albánt próbált egy török férfi egy kisbusszal Szerbiából Magyarországon keresztülcsempészni pénteken. Csikéria mellett a határőrök feltartóztatták a gépjárművet.
Vágólapra másolva!

Egy személygépkocsi haladt a kisbusz előtt, amikor a határőrök megállították a két gépjárművet, majd a kisbuszt vezető férfi a járműből kiugorva elmenekült - mondta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Mihályné Bornemisza Eleonóra. Az őrnagy beszámolt arról, hogy a kisbuszból elmenekült sofőrt Kunbajánál elfogták, akiről kiderült, hogy magyarországi tartózkodási engedéllyel nem rendelkező török állampolgár. Ellene embercsempészés bűncselekményének alapos gyanúja miatt eljárást indítottak.

A sajtóreferens hozzátette: a 14 koszovói albán állampolgár nem rendelkezett magyarországi tartózkodási engedéllyel, ezért ellenük is eljárás indult. A személygépkocsit egy magyarországi tartózkodási engedéllyel rendelkező, szintén török állampolgár vezette, aki tagadja, hogy köze lenne az embercsempészéshez - mondta.

Ezen a héten nőtt a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitánysághoz tartozó 113 kilométeres határszakaszon az illegális határátlépések száma. Hétfő óta 30 illegális határsértőt és három embercsempészt fogtak el a határőrök ezen a szakaszon.