Fajtalankodással vádolnak egy békési tanárt

Vágólapra másolva!
Két fiú szexuális zaklatásával vádolják azt a pedagógus, aki szeptember 9-én áll bíróság elé Békés megyében. A vád szerint a férfi egy táborban zaklatott egy tízéves gyereket, később pedig egy 14 éves fiúval fajtalankodott, amiről fényképeket is készített.
Vágólapra másolva!

Szemérem elleni erőszak vádjával áll bíróság elé szeptember elején egy pedagógus, aki a vád szerint fajtalankodott tanítványaival - közölte csütörtökön a Békés Megyei Bíróság sajtószóvivője, Kukla Angelika. A pedagógus tavaly júniusban egy szlovákiai táborozáson vett részt tanítványaival, ahol a vád szerint a reggeli ébresztők előtt több alkalommal is zaklatott egy 10 éves fiút.

A vád szerint szintén a táborban beszélte meg egy másik, akkor 14 éves fiúval, hogy megmutatja neki méhésztelepét. Ott azonban fajtalankodásra vette rá a gyereket, amiről fényképet is készített. Később önkielégítést végzett a fiú előtt, akit arra kényszerített, hogy lefényképezze. A férfi megígértette a gyerekkel, hogy mindez az ő titkuk marad, ám a fiú otthon elmesélte édesanyjának, aki értesítette az iskolát.

Az MTI úgy tudja, hogy a két gyermek a helyi szlovák általános iskolában tanul, illetve tanult, és az eset tavaly nagy vihart kavart a szülők körében, mert a tanár mind a gyermekek, mind a szülők körében népszerű volt. Miután az eset kiderült, a férfit 2007. júliusában felfüggesztették állásából.