Újabb rendbontókért fizetne egymilliót a rendőrség

Vágólapra másolva!
Már tíz olyan férfi fotóját tette közzé a budapesti rendőrség az interneten, akiket a szeptember 20-i Szabadság téri rendbontás miatt keresnek. A nyomravezetői díj fejenként egymillió forint.
Vágólapra másolva!

Újabb fényképeket tett közzé honlapján a Budapesti Rendőr-főkapitányság azokról, akik résztvevői voltak a szeptember 20-ai Szabadság téri rendbontásnak. A www.police.hu oldalon a rendőrség immár tíz olyan férfiről közöl képeket, akiket a téren és környékén elkövetett jogsértések miatt keresnek. A nyomravezetői díj továbbra is fejenként egymillió forint.

A rendőrség azt kéri, hogy aki a képeken látható személyeket felismeri, tegyen bejelentést a telefontanú zöld számán, vagy a központi segélyhívó telefonszámokon. A díj összege annak jár, aki pontos adatokkal szolgál a keresett személyekről.

Szeptember 20-án rendbontásba torkollt a Magyar Demokratikus Charta és a cigányszervezetek demonstrációja ellen tiltakozó radikális csoportok felvonulása a Hősök teréről a Szabadság térre. A radikálisok macskaköveket, Molotov-koktélokat dobáltak a szovjet hősi emlékmű, illetve az azt védő rendőrök felé. A rendőrök könnygázt is bevetettek a randalírozók megfékezésére.