Fiatal fogtechnikust jelöl az MDF Boross helyére

Vágólapra másolva!
Az MDF szigetszentmiklósi szervezetének elnökét, Droppa Bélát jelöli a képviselői mandátumáról lemondott Boross Péter helyére a párt Pest megyei választmánya. A 33 éves Droppa Béla 2002 óta politizál, civil foglalkozása fogtechnikus, de politológia szakra is jár.
Vágólapra másolva!

Droppa Bélát, az MDF szigetszentmiklósi szervezetének elnökét jelöli az országgyűlési képviselői mandátumáról múlt héten lemondott Boross Péter volt miniszterelnök helyére a párt Pest megyei választmánya - közölte kedden az [origo]-val a választmány. A megüresedett listás hely betöltéséről hivatalosan a párt országos választmánya dönt.

Saját honlapja szerint Droppa 1976-ban született, szakmája fogtechnikus, emellett politológusnak tanul a Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Karán. 2002-ben választották először önkormányzati képviselővé, 2006-ban az MDF országgyűlési képviselőjelöltje volt az úgynevezett kisdunamenti, vagyis a Pest megyei 12. választókerületben. Droppa Béla nős, két fiút nevel.

Boross Péter múlt szombaton jelentette be, hogy lemond képviselői mandátumáról. Döntését azzal indokolta, hogy előrehaladott kora - betöltötte a 80. életévét - miatt már nem tudja elviselni a parlamenti ülésteremben uralkodó állapotokat, a jogalkotás alacsony színvonalát és a verbális agressziót. Tagadta ugyanakkor, hogy összetűzött volna Dávid Ibolya pártelnökkel, és azt mondta, továbbra is az MDF-ért kíván tevékenykedni.