Nem találtak visszaélést a fideszes ajánlócéduláknál

Vágólapra másolva!
Elutasította a ferencvárosi fideszes képviselőjelölt ajánlócéduláival kapcsolatos panaszt a kerületi választási bizottság, mivel a testület szerint jegyzőkönyv rögzíti, hogy a párt szabályosan járt el. Nem marasztalták el az SZDSZ-es jelöltet sem, akinek az ajánlócédula-gyűjtését szintén megkérdőjelezték: a bizottság szerint nem az ő dolguk John Emese erkölcsi megkérdőjelezése.
Vágólapra másolva!

Egyhangúlag elutasította a ferencvárosi választási bizottság a Fidesz le nem adott ajánlószelvényeivel kapcsolatos panaszt hétfői ülésén. Bugár Zsolt, a választási bizottság elnöke elmondta: jogsértés hiányában kellett elutasítani a panaszt, mert jegyzőkönyv rögzíti, hogy megsemmisítették a le nem adott ajánlószelvényeket, ezt a jegyzőkönyvet pedig átvette a választási bizottság képviselője.

A panaszt - az Ifjú Magyarok Egyesületének vasárnapi közleménye szerint - Farkas Dezső, a Fidesz ferencvárosi szervezetének volt alelnöke nyújtotta be. Álláspontja szerint a Fidesz - a törvény előírásaival szemben - nem semmisítette meg a választási irodának le nem adott ajánlószelvényeit.

Az SZDSZ-es jelöltet sem marasztalták el

A választási bizottság ülésén Novák Elődnek, a bizottság Jobbik által delegált tagjának a kezdeményezésére foglalkoztak a Hír Tv SZDSZ-es ajánlószelvényekkel kapcsolatos felvételének ügyével is, azonban hétfőig a televízió nem küldte el azt a vágatlan felvételt, amelyet a bizottság korábban kért. A tévé által korábban bemutatott felvétel alapján a Magyar Nemzet december 27-i számában azt írták, hogy az SZDSZ kerületi elnöke és ferencvárosi kampányfőnöke fizetett az ajánlószelvényekért, és az sem érdekelte őket, hogy az aktivisták milyen eszközökkel jutnak a cédulákhoz.

Bugár Zsolt kifejtette: nincs olyan lehetősége a bizottságnak, hogy - bármi is legyen a Hír Tv felvételén - John Emese SZDSZ-es jelölt jelöltté nyilvánítását visszavonják. "Politikailag vagy erkölcsileg meg lehet kérdőjelezni, hogy az SZDSZ-nek John Emese még a jelöltje, de erre nem a választási bizottságnak, hanem a politikai közéletnek a dolga reagálni" - vélekedett a bizottság elnöke. "Nekünk nem az dolgunk, hogy politikai küzdelmekbe menjünk bele" - hangsúlyozta.

Ferencvárosban vasárnap tartanak időközi parlamenti választást azután, hogy Gegesy Ferenc (SZDSZ) polgármester szeptember közepén lemondott parlamenti mandátumáról, amelyet a 2006-os választáson a 12-es számú országgyűlési egyéni választókerületben szerzett.