Tömeges hasmenés egy XI. kerületi iskolában

Vágólapra másolva!
Hasmenéses megbetegedést jelentett egy háziorvos a főváros XI. kerületében. A 78 beteg mindegyike egy kerületi általános iskola diákja vagy dolgozója. Az ANTSZ elkezdte a fertőzés kivizsgálását.
Vágólapra másolva!

Hetvennyolcan, többségükben kisiskolások kaptak hasmenést szerdára virradóra a főváros XI. kerületében - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ). A betegek mindannyian a XI. Keveház u. 2. szám alatti Általános Iskola tanulói vagy tanárai, a tömeges megbetegedéseket egy háziorvos jelentette.

Az eset idején az iskolában 328 tanuló és 53 dolgozó volt, közülük 78-an - hat pedagógus, 71 tanuló és egy konyhai dolgozó - betegedtek meg. Az intézményben tálalókonyha működik, az étel készítését, szállítását végző cég összesen 3500 adag ételt készít. a XI. kerület kilenc általános iskolájába szállítanak 1440 adagot, a többit óvodásoknak viszik. Óvodai megbetegedésekről, illetve a másik nyolc általános iskolában történt megbetegedésről az ÁNTSZ-nek mostanáig nincs tudomása.

A szakemberek elrendelték a betegek és konyhai dolgozók székletvizsgálatát, valamint a fertőtlenítőszeres nagytakarítást. A fertőzés eredetének kiderítése érdekében a szükséges vizsgálatokat elkezdték - közölte az ÁNTSZ.