Kérik Szijjártó mentelmi jogának felfüggesztését

Vágólapra másolva!
Szijjártó Péter fideszes parlamenti képviselő mentelmi jogának felfüggesztését kérte a bíróság - erősítette meg a Népszava értesülését Géczi József Alajos, a mentelmi bizottság szocialista elnöke. A lap szerint a Fidesz szóvivőjét Draskovics Tibor rendészeti miniszter és Szilvásy György volt titokminiszter jelentette fel az UD Zrt. ügyében tett kijelentései miatt.
Vágólapra másolva!

Szijjártó Péter Fidesz-szóvivő mentelmi jogának felfüggesztését kérte a parlamenttől a Fővárosi Bíróság - erősítette meg az [origo]-nak a Népszava értesülését Géczi József Alajos, a mentelmi bizottság szocialista elnöke. Azt mondta, részleteket egyelőre nem tud közölni, mert nem tanulmányozta elég behatóan az ügyet.

A Népszava pénteken azt írta, hogy a politikust Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter és Szilvásy György volt titokminiszter jelentette fel. A lap szerint a két tárcavezető Szijjártó Péternek azt a nyilatkozatát sérelmezte, amely szerint törvénytelenül hallgattak le, figyeltek meg ellenzéki parlamenti képviselőket az UD Zrt. ügyében. Az ügyészség azonban időközben lezárta a nyomozást, mondván, nem történt bűncselekmény. A miniszterek pótmagánvádat nyújtottak be, és ezt a bíróság befogadta - írta a napilap.

Géczi az [origo]-nak azt mondta, hogy majd akkor foglalkozik az üggyel, amikor az Országgyűlés ősszel elkezdi a munkát: "Rendkívüli ülést csak akkor rendelek el, ha minden képviselő feljelent minden képviselőt" - mondta Géczi.

Mentelmi ügyekben a gyakorlat az, hogy a közvádas bűncselekmények ügyében a parlament hozzá szokott járulni a mentelmi jog felfüggesztéséhez, rágalmazási ügyekben azonban rendszerint nem.