Gárdatagokat vittek el a rendőrök egy egri rendezvényről

Vágólapra másolva!
A feloszlatott Magyar Gárda egyenruhájába öltözött embereket vittek el a rendőrök egy egri Szent István-napi rendezvényről. Az egyenruhások azzal védekeztek, hogy egy új szervezet tagjai. Köztük volt Sneider Tamás, a Jobbik Heves megyei elnöke is.
Vágólapra másolva!

A jogerősen feloszlatott Magyar Gárda egyenruhájába öltözött résztvevőket vittek el a rendőrök szerdán egy Egerben tartott rendezvényről, a rendőrség nem nyilatkozik az ügyről. Az Egri Lokálpatrióta Egylet által szervezett Szent István-napi Királyköszöntő rendezvényén jelent meg mintegy húsz, a Magyar Gárda fekete egyenruhájába öltözött ember a Dobó téren.

Szemtanúk beszámolója szerint a rendőrök többször felszólították őket, hogy hagyják el a rendezvényt, ám ők ennek nem tettek eleget, arra hivatkoztak, hogy ez egy új szervezet.

Amikor az ünnepség végén az esemény résztvevői fáklyás felvonulásra indultak a várba, a rendőrök körbevették a csoportot, majd annak tagjait kettesével vitték a rendőrségi autókhoz. Elvitték Sneider Tamást, a Jobbik Heves megyei elnökét is. A rendőrség az MTI-nek egyelőre nem nyilatkozik az ügyről.