Megszökött egy rab a külső munkáról Budapesten

Vágólapra másolva!
A Fővárosi Csatornázási Művek telephelyéről, külső munkáról szökött meg egy rab Budapesten. A férfi elment a vécére, és ezután a felügyelő már hiába kereste őt. A rendőrség körözést adott ki a lopás miatt büntetését töltő fogoly ellen.
Vágólapra másolva!

Megszökött egy rab hétfő délelőtt a Fővárosi Csatornázási Művek (FCSM) telephelyéről, ahol hét fogvatartottal együtt külső munkán vett részt - közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP). Az elszökött férfi pénzbüntetést helyettesítő szabadságvesztését töltötte, lopás miatt ítélték el korábban.

A Közép-Dunántúli Országos Büntetés-végrehajtási Intézet és az FCSM közötti együttműködési megállapodás alapján nyolc fogvatartott vesz részt külső munkán a cég IX. kerületi telephelyén.

A BVOP közleménye szerint K. B. nem tért vissza a mosdóból. Ekkor a felügyelő megkezdte a rab felkutatását, de nem találta. Ezután értesítették a IX. kerületi rendőrkapitányságot, a kiérkező rendőrök biztosították a helyszínt, és körözést adtak ki. A BVOP parancsnokának biztonsági és fogvatartási helyettese azonnal belső vizsgálatot rendelt el az eset részletes kivizsgálására.