Vágólapra másolva!
Hatályon helyezi a kormány azt a 2007-s határozatot, amely lehetővé tette a köz-, és a magánszektor együttműködésén alapuló PPP-beruházásokat. Az Állami Számvevőszék az elmúlt években több PPP-beruházásról megállapította, hogy azzal csak a magánszféra járt jól.
Vágólapra másolva!

Október elsejétől hatályon helyezi a kormány a köz-, és a magánszektor együttműködését alapuló, PPP-beruházásoktól szóló 2007. februári határozatát - írja a Magyar Közlönyre hivatkozva a Magyar Nemzet.

A PPP - a "public private partnership" rövidítése - lényege, hogy az állam megrendelésére a privát fél végzi el a beruházást. Az üzemeltetés és a kereslet biztosítása közül pedig az egyikért szintén a magánbefektető felel, így a projekt kikerülhet az államháztartás köréből.

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) az elmúlt években több PPP-beruházásról megállapította, hogy azzal csak a magánszféra járt jól, az állam nem. Az ÁSZ többek között hasonló megállapításokra jutott az M5-ös autópálya, a Papp László Budapest Sportaréna, valamint börtönök kollégiumok építésének megvizsgálva során.

A PPP-beruházások 2004-től váltak egyre népszerűbbé a szűkös állami források miatt.