Az esztergomi polgármester szerint meg akarták ölni

Vágólapra másolva!
Esztergom polgármestere, Meggyes Tamás pénteken a város főterén tartott demonstráción arról beszélt, hogy motorról, géppisztollyal készültek merényletet elkövetni ellene. A rendőrség közölte, hogy az említett ügyben emberölés előkészülete miatt folyik eljárás.
Vágólapra másolva!

Meggyes Tamás fideszes esztergomi polgármester az őt támogató, pártja által szervezett pénteki demonstráción azt mondta: augusztus végén megkeresték a rendőrségtől azzal, hogy információik szerint egy bizonyos csoport merénylet szervezésébe kezdett ellene, és motorról, Skorpió géppisztollyal lőnék le. "A motort megvásárolták, az útvonalat lejárták és megkezdték a fegyver beszerzését" - tette hozzá a polgármester.

A Meggyes Tamás által említett ügyben emberölés előkészülete miatt folyik eljárás a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályán - közölte a főkapitányság sajtóreferense, Léber Gabriella. A nyomozás sikere érdekében a rendőrség nem közöl további információkat.

A Meggyest támogató tüntetésen körülbelül ezren vettek részt pénteken. A polgármesterrel elégedetlen lakosok is többször tüntettek már Esztergomban. A közelmúltban, Orbán Viktor pártelnök látogatása idején háromszázan kérték a Fidesz elnökének segítségét "Viktor, segíts!" táblákkal Meggyes Tamás félreállításához. Néhány hete az MDF, az MSZP, az SZDSZ és a helyi Polgári Fórum tüntetett Meggyes tevékenysége miatt a városháza előtt, százötven ember részvételével.