Egy fillér nélkül térne vissza Torgyán József

Vágólapra másolva!
Visszatérne az aktív politizáláshoz Torgyán József egykori Kisgazda-elnök, aki biztos benne, hogy új pártja könnyedén átugorja az öt százalékos küszöböt. Torgyán szerint visszatérését az emberek akarják, kampánystratégiája pedig az lesz, hogy sokat beszél a tömegek előtt.
Vágólapra másolva!

Szövetség a Megújuló Magyarországért Torgyán-Kisgazda-Koalíció nevű szervezetével térne vissza a politikába Torgyán József, a Független Kisgazdapárt korábbi elnöke, aki a Népszabadságnak adott interjújában azt mondta: "egyetlen fillér nélkül", lelkesedésből, és "hatalmas munkabírással" vezetné a parlamentbe pártját. "Ha mind a 176 egyéni választókerületben sikerül jelöltet állítanunk, könnyedén átvisszük az öt százalékot" - mondta.

"Sokan kerestek meg az ország minden részéről azzal, hogy Józsikám, olyan a helyzet, jönnöd kell" - magyarázta a visszatérési kísérlete mögött álló megfontolásokat Torgyán, aki szerint pártja "alkalmat ad a tömegeknek, hogy ne arra a pártra szavazzanak, amely ellehetetlenítette a nemzeti oldalt, és hátba szúrta legfőbb szövetségesét, és még csak nem is nemzeti".

Kampánystratégiájáról Torgyán azt mondta, sokszor jelenik majd meg "a tömegek előtt", és beszélgetni akar az emberekkel, meghallgatni gondjaikat-bajaikat és "megvitatni a válságból kivezető utat". A korábbi földművelésügyi miniszter példaként azt mondta, hogy a kolbászfesztiválon is másfél óra volt, mire a sátorhoz ért, annyian szólították meg.

"Gyökereiben eltöröljük ezt a mostani antihumánus rendszert" - ígérte Torgyán, aki szerint a magyar népnek nem kell a kommunizmus és nem kell a kapitalizmus "neo-ultraliberális" formája sem. "Agrárnagyhatalommá kell válnunk, a földteke túlsó felén is kellene termelnünk" - mondta programjáról a volt Kisgazda-elnök.