BRFK: Égő autóval hajtottak bele a budai kávézóba

Vágólapra másolva!
A rendőrség szerint lángoló autóval rohant bele valaki a budapesti MOM Park bevásárlóközpont egyik kávézójába hétfőn hajnalban. Az üvegfalon áttörő kocsi nem gyújtotta föl az épületet, mert az automata tűzoltókészülék azonnal bekapcsolt, de a gépkocsi teljesen kiégett. A helyszínről menekülő elkövetőt rendőrök üldözőbe vették, de aztán nyoma veszett.
Vágólapra másolva!

Tűz ütött ki egy kávézóban hétfő hajnali három óra körül a főváros XII. kerületében, a MOM Park bevásárlóközpontban - közölte Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság (FTP) szóvivője. Molnár elmondta: egy személygépkocsi vezetője szándékosan belehajtott a MOM Park egyik kávézójának kirakatába, majd a gépkocsit felgyújtotta és elfutott.

Az elkövető a kocsi hátsó ülését előzőleg valamilyen gyúlékony anyaggal locsolta be, és feltehetően már előre begyújtotta - mondta az [origo]-nak a BRFK sajtóügyeletén. A rendőrség szerint tehát az épületbe már égő autóval hajtott be a sofőr. A kocsi ugyanakkor nem hatolt be "vészesen" a kávézóba - mondta Molnár Péter -, mert a kávézó üvegfala és a benti bútorok nagyjából felfogták, így a kocsi hátulja az ütközés után is kilógott az épületből.

A kávézó automata tűzoltó berendezése az ütközés után beindult, így a tűz nem tudott elterjedni. A tűzoltók megérkezésekor már csekély volt a tűz. A szóvivő közölte: csupán a gépkocsi utastere égett ki, a kávézó berendezése a vízsugár miatt rongálódott meg, és senki nem sérült meg.

Az elkövető a BRFK közleménye szerint autópályán menekült el a helyszínről: miután a személyautóval behajtott a kávézóba, átült egy másik autóba és társával együtt elhajtott. A menekülő autó feltűnt a járőröző rendőröknek, akik ellenőrizni akarták a kocsit, de az nem állt meg, ezért üldözőbe vették. A két férfinek az autópályára érve azonban sikerült elmenekülnie.

Forrás: MTI

A BRFK közveszély okozás miatt indít eljárást ismeretlen tettes ellen - közölte Kajó László sajtóügyeletes, aki szerint szakértők bevonásával vizsgálják a történteket. A BRFK egyelőre nem tudja, hogy a kocsi tulajdonosa volt-e a tettes, mint ahogy azt sem, hogy mi lehetett a bűncselekmény indítéka.

A MOM Park biztonsági szolgálatánál megkeresésünkre csak annyit mondtak, hogy a rendőrségi ügy lezárásáig semmilyen tájékoztatást nem adhatnak az esetről. A szolgálat mindössze annyit mondott, hogy az a bevásárlóközpont normális üzemelését a bűncselekmény nem befolyásolja.

Az [origo] úgy tudja, hogy az érintett kávézó a bevásárlóközpont Csörsz utcai oldalán található Leroy Bistro; felhívtuk a kávézót, de ott nem kívántak nyilatkozni az esetről.