Az ügyészség vizsgálja egy kaposvári rab halálát

Vágólapra másolva!
A katonai ügyészség nyomoz egy, a kaposvári börtönben meghalt rab ügyében. A fogvatartott rosszul lett, elesett, majd a kórházban meghalt, de állítólag bántalmazás nyomai voltak rajta láthatók. Sem az ügyészség, sem a börtön nem nyilatkozik.
Vágólapra másolva!

Gyanús körülmények között meghalt egy, a kaposvári börtönben fogva tartott rab. A katonai ügyészség halált okozó testi sértés gyanúja miatt indított nyomozást az ügyben - írta pénteken a Sonline.hu. A hírportál információja szerint a német-magyar kettős állampolgár holttestét már haza is szállították, ott temetik el a család kérésére.

A férfit életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba, ahol kómába esett, majd meghalt. A férfi súlyos cukorbeteg volt, rosszul lett, és elesett, úgy keletkeztek a sérülései - írta a hírportál. Olyan szóbeszéd is szárnyra kapott azonban, hogy az a sérülések bántalmazás nyomai voltak.

A katonai ügyészség szóvivője, valamint a büntetés-végrehajtási intézet vezetője nem nyilatkozik a nyomozás lezárultáig. A férfi fegyvercsempészet miatt előzetes letartóztatásban várta az eljárás folytatását. Egy tabi lövöldözés gyanúsítottja állítólag tőle vásárolta a fegyvert.