Pénz nélkül menekült a rabló a Fehérvári úti boltból

Vágólapra másolva!
Fegyveres rablást kísérelt meg egy férfi a XI. kerületben, a Fehérvárvári úton egy élelmiszerboltban. A férfi ismeretlen okból pénz nélkül távozott, miután megfenyegette a pénztárost. A kerületben az idén megszaporodtak a rablások, eddig három bankfiókból vittek el pénzt.
Vágólapra másolva!

Megpróbált kirabolni egy XI. kerületi élelmiszerboltot egy férfi - erősítette meg a BRFK az [origo] információit. A Fehérvári úti közértbe feltehetően fegyverrel lépett be a rabló, és megfenyegetett egy pénztárost, majd - eddig ismeretlen okból - a bevétel megszerzése előtt kiment az épületből, és gyalog elmenekült.

Lövés nem dördült el, senki nem sérült meg. Még zajlik a helyszínelés és a szemtanúk kihallgatása, a 25-30 éves, magas férfit nagy erőkkel keresik - mondta Hujber Éva, a BRFK sajtóügyeletese.

Az [origo]-nak egy szemtanú azt mondta, a rablás az Etele út közelében levő Spar élelmiszerboltban történt. A boltot ezután körbezárták, a helyszínen több tucat rendőr jelent meg. A szemtanú úgy tudja, a rendőrök azt feltételezik, hogy a férfi a Mérnök utca felé menekülhetett el.

A XI. kerületben az utóbbi hónapokban több helyet is kiraboltak, köztük három kerületi bankfiókot. A rablások elleni intézkedésekről éppen csütörtökön tartott sajtótájékoztatót Molnár Gyula XI. kerületi polgármester. A jövőbeni bankrablásokat többek között úgy előznék meg, hogy 70 millió forintot költenének újabb térfigyelő kamerák felszerelésére. Az új kamerák elhelyezésénél fokozottan vennék figyelembe a bankfiókokat és az ATM-eket - közölte a kerület.