Vágólapra másolva!
Péntekig kellett megkapnia az összes magyar választónak a júniusi európai parlamenti választásról szóló értesítőt és az ajánlószelvényt. A voksoláson a Magyarországon élő uniós állampolgárok is részt vehetnek.
Vágólapra másolva!

Péntekig mind a 8 millió választásra jogosultnak meg kell kapnia a június 7-ei európai parlamenti (EP) választásról szóló értesítőt és ajánlószelvényt. A választóknak a héten, tehát április 6-a és 10-e között postázták az értesítést a névjegyzékbe való felvételről, valamint az ajánlószelvényt. Az értesítő tartalmazza a személyes adatokat, valamint a szavazás helyét és idejét, és a voksolással kapcsolatos egyéb tudnivalókat.

A névjegyzéket április 8-tól 15-ig kell közszemlére tenni. Aki a névjegyzékből kimaradt, és a törvényes határidőig, április 15-én délután négy óráig nem emel ez ellen kifogást, a szavazás napján már nem kérheti a névjegyzékbe vételét, így nem szavazhat. Akik a szavazás napján nem tartózkodnak a lakóhelyükön, de élni kívánnak a szavazás jogával, a választás előtti péntekig - azaz június 5-ig - kérhetik a lakóhely szerint illetékes jegyzőtől az igazolást személyesen vagy meghatalmazott útján.

Akik a külképviseleteken szavaznának, azok személyesen vagy meghatalmazott útján május 22-ig kérhetik felvételüket a külképviseleti névjegyzékbe. A június 7-ei választás sajátossága, hogy nemcsak a magyar állampolgárok, hanem a Magyarországon lakóhelyet létesített uniós polgárok is szavazhatnak, ha ezt április 30-ig kérik.

A választók az értesítőszelvénnyel együtt kapják meg az ajánlószelvényt. A választáson listát állító pártoknak 20 ezer érvényes ajánlást kell összegyűjteniük. A pártoknak május 8-ig kell benyújtaniuk az ajánlószelvényeket az Országos Választási Bizottsághoz, és addig jelenthetik be a listákat is.