Macskagyilkosokat keresnek Pécelen

Vágólapra másolva!
Legalább kilenc macskát gyilkoltak és kínoztak meg különös kegyetlenséggel az utóbbi hetekben Pécelen. Legutóbb pénteken találtak egy állatot, amelynek élve vágták le két lábát. Az állatkínzások miatt a Noé Állatotthon Alapítvány már korábban feljelentést tett, az ügyeket vizsgálja a rendőrség.
Vágólapra másolva!

Megkínzott és megcsonkított macskákat - egy lefejezett és kibelezett állatot, illetve egy másikat, amelynek levágták két lábát - találtak május 7-én és 8-án Pécelen - közölte a Noé Állatotthon Alapítvány. Az egyik állat - amelynek egyik lábát combtőből, a másikat a lábszáránál vágták le - még élt, amikor rátaláltak, de az állatorvos már nem tudott segíteni rajta.

Az állatvédők szerint nem ez az első alkalom, hogy a környéken macskákat gyilkolnak, néhány hete már feljelentést tettek a rendőrségen, miután helyiek bejelentették, hogy a környéken több macska eltűnt, és legalább 7 állat megcsonkított tetemét találták meg a Rákos-patak és a Május 1. utca környékén. Az alapítvány figyelmeztette a környékbeli lakosokat, macskatulajdonosokat a veszélyre. Az állatvédők szerint a péceli rendőrség már a legújabb macskagyilkosságokat is vizsgálja.

Az állatvédők emlékeztettek, hogy aki ilyen kegyetlenséggel követ el állatkínzást, az akár 3 év szabadságvesztésre is ítélhető.