Legalább kilenc macskát gyilkoltak és kínoztak meg különös kegyetlenséggel az utóbbi hetekben Pécelen. Legutóbb pénteken találtak egy állatot, amelynek élve vágták le két lábát. Az állatkínzások miatt a Noé Állatotthon Alapítvány már korábban feljelentést tett, az ügyeket vizsgálja a rendőrség.

Megkínzott és megcsonkított macskákat - egy lefejezett és kibelezett állatot, illetve egy másikat, amelynek levágták két lábát - találtak május 7-én és 8-án Pécelen - közölte a Noé Állatotthon Alapítvány. Az egyik állat - amelynek egyik lábát combtőből, a másikat a lábszáránál vágták le - még élt, amikor rátaláltak, de az állatorvos már nem tudott segíteni rajta.

Az állatvédők szerint nem ez az első alkalom, hogy a környéken macskákat gyilkolnak, néhány hete már feljelentést tettek a rendőrségen, miután helyiek bejelentették, hogy a környéken több macska eltűnt, és legalább 7 állat megcsonkított tetemét találták meg a Rákos-patak és a Május 1. utca környékén. Az alapítvány figyelmeztette a környékbeli lakosokat, macskatulajdonosokat a veszélyre. Az állatvédők szerint a péceli rendőrség már a legújabb macskagyilkosságokat is vizsgálja.

Az állatvédők emlékeztettek, hogy aki ilyen kegyetlenséggel követ el állatkínzást, az akár 3 év szabadságvesztésre is ítélhető.