Józanul kétszer is nekifutott az A38-ról Dunába ugró férfi

Vágólapra másolva!
Az A38 hajóról a Dunába ugrott egy férfi szombaton hajnalban, a vízimentők hiába keresték. Kétszer is nekifutott az ugrásnak, szemtanúk szerint nem volt ittas. Mivel testét feltehetően már messzire sodorta a folyó, a rendőrség szerint abbahagyták a keresését.
Vágólapra másolva!

Kétszer is nekifutott az ugrásnak az a férfi, aki szombat hajnalban a Dunába ugrott a Petőfi hídnál az A38 hajóról. Az első ugrás nem sikerült, mivel a teraszról a hajó alsó részére esett, majd innen rögtön beugrott a Dunába - mondta az [origo]-nak az A38 dolgozója, aki azt kérte, hogy névtelenül szerepeljen a cikkben. A férfi társasággal volt a hajón, a szemtanúk szerint nem volt ittas.

A társaság többi tagja megdöbbent, de senki nem mert utánaugrani - a Dunának ezen a részen olyan erősek az örvények és a sodrás, hogy azt is elvitte volna a víz, aki a mentésére indult volna. A személyzet egyik tagja mentőövet dobott a folyóba, de addigra már elsodorta a víz a férfit.

A vízi rendőrség és a tűzoltóság közel egy órán át hiába kereste. A körülményeket még vizsgálja a rendőrség, indítékról nincs információjuk - közölte a BRFK sajtóügyeletese.

A férfit már nem keresik, mivel a víz erős sodrása már messze vihette testét a hajótól. Addig, amíg holttestet nem találnak, alapvetően eltűntként kezelik a férfit - mondta az [origo]-nak a sajtóügyeletes. Az ügyben nem indul nyomozás.