A fővárosi SZDSZ a vagyonadó ellen lép fel

2009.06.28. 20:28

A válságkezeléshez közvetlenül nem kapcsolódó vagyonadó jelenlegi formájának elutasítására kérik a budapesti szabad demokraták Kóka Jánost és a párt országgyűlési képviselőcsoportjának tagjait - közölte az SZDSZ budapesti elnöke vasárnap este.

Borúzs András elmondta, hogy Kóka János frakcióvezetőhöz írt nyílt levelében emlékeztetett arra: az SZDSZ fővárosi választmánya jelentős többséggel, határozatban utasította el a vagyonadó jelenlegi formáját, és ezt kérték a párt parlamenti frakciójának tagjaitól is.

Az SZDSZ országos tanácsának szombati ülésén is ilyen tartalmú határozati javaslatot terjesztettek elő, de ezt a határozatképtelenné vált ülésen nem tudták elfogadni.

Az országos tanács véleménynyilvánító jellegű szavazásán azonban elsöprő többséget kapott a vagyonadó jelenlegi formájának elutasítása.

"A parlamenti frakció vezetőjeként nem hagyhatod figyelmen kívül az SZDSZ e két fontos testületének egyértelmű és világos üzenetét" - állapítja meg Kóka Jánoshoz írt nyílt levelében Borúzs András.

KAPCSOLÓDÓ CIKK