Újra kezd bedugulni Budapest

Vágólapra másolva!
Újra kezd bedugulni a főváros, és ismét egyre több helyen van torlódás - közölte a Fővinform. A dugók a Duna áradása miatti rakpartlezárások és az V. kerületi Kecskeméti utca lezárása miatt alakultak ki, de korábban a reggeli villamosbalesetek is okoztak torlódást.
Vágólapra másolva!

Budapesten újra erős az autóforgalom, és egyre több út dugul be a Fővinform késő délutáni tájékoztatása szerint. A Budaörsi úttól befelé több irányban alakult ki kocsisor: A Hegyalja út-Erzsébet híd-Kossuth Lajos utca útvonalon, a Bocskai úton és a Petőfi hídon, az Alkotás utcán és a Krisztina körúton és a Clark Ádám téren. Az autók gyorsabb haladását segítendő az Astoriánál rendőrök is irányítják a forgalmat.

A Fővinform szerint a belső hidak mind zsúfoltak, torlódás alakult ki a Margit hídon, a Széchenyi lánchídon, az Erzsébet és a Petőfi hídon is. A Kecskeméti utca felújítása miatt a Kálvin tér környékén is torlódásokra kell számítani, de már egyre többen kerülik el a környéket - mondta az ügyeletes.

Hétfőn reggel állt be a közúti forgalom Budapesten, ekkor az összes főbb közlekedési útvonalon dugók alakultak ki - tájékoztatta reggel a Fővinform az MTI-t. A belváros főbb útvonalain, a Váci, az Andrássy, a Kerepesi és a Rákóczi úton, továbbá a kiskörúton és a nagykörúton és a Hungária körúton is állt a forgalom, és nagyon lassú volt a haladás az autópályákról bevezető útszakaszokon is - állította Zdroba Gyula ügyeletes. Ezeken az utakon mostmár folyamatosan lehet haladni - tette hozzá.

A Duna áradása miatti rakpartlezárások, és az V. kerületi Kecskeméti utca lezárása miatt alakultak ki a torlódások, bár a hétfői napon egyébként is a szokásosnál nagyobb szokott lenni a forgalom. Zdroba elmondta, már nincs olyan, hogy délelőtti és délutáni csúcsforgalom, szinte állandó lett a dugó.

Erős János, a BKV fődiszpécsere az [origo]-nak elmondta, hogy a dugó miatt a 8-as, a 15-ös, a 83-as trolipótló, valamint a 86-os buszok mintegy 5-10 percet késhetnek. Ezen még módosíthat a Budapestet a délutáni órákban elérő zivatar is. Erős azt is hozzátette, hogy a Vámház körút és a Pipa utca sarkán a rendőrök is segítik a BKV járatainak haladását.

Reggel villamosbaleset is történt

Hétfő reggel jelentős torlódást okozott a 4-es villamos balesete, amely 7.10-kor személygépkocsival ütközött a József körút - Baross utca sarkán. A baleset során személyi sérülés történt, a helyszínelés 50 percig tartott - mondta az [origo]-nak Szántó Ferenc, a BKV fődiszpécsere hétfő délelőtt.

Egy autó kanyarodott a Baross utcai kereszteződésben a villamos elé: az hirtelen fékezett, egy utas a járművön elesett és megsérült. A baleset miatt nem jártak a villamosok a Blaha Lujza tér és a Móricz Zsigmond körtér, illetve a Lágymányosi végállomás között. A BKV fődiszpécsere a Független Hírügynökségnek azt mondta, hogy 8 óra után nem sokkal újraindult a villamosforgalom a teljes vonalon.

Hétfő reggel a 47-es villamos is ütközött a Múzeum körút Bródy Sándor utca sarkán. Ott személyi sérülés nem történt, a forgalmat gyorsan helyreállították.

A Taxi 4 társaság diszpécserszolgálata az [origo]-nak délelőtt azt mondta, hogy kollégáik nagy dugókról számoltak be a rakpartok környékéről, ahol a forgalom ingadozó: "Egyszer bedugul, aztán beindul" - mondta a diszpécser. A taxisok a Kálvin tér környékéről is jelentettek dugókat.

Előreláthatólag péntekig nem használhatják az autósok a budapesti rakpartokat, mivel a hétvégi esőzések miatt elhúzódhat a Duna apadása - mondta Csók László, a Fővárosi Önkormányzat árvízvédelmi referense hétfőn az MTI-nek. A Duna vízszintje hétfő délelőtt 716 centiméter Budapesten. A következő napokban nem várható jelentős csökkenés. Ahhoz, hogy újra megnyissák a rakpartot, 650 centiméternél alacsonyabb vízállás kell - mondta Csók László, aki szerint előfordulhat, hogy a lassú apadás miatt a hétvégén sem lehet majd használni a rakpartot.