A rendőrség speciális terrorelhárító egységének a segítségével csaptak le két fegyverkereskedőre a főváros XI. kerületében még csütörtök este. A házkutatás során számos fegyvert, lőszert és bevetési mellényeket is találtak.

Fegyverkereskedőket fogtak el a Pest megyei rendőrök csütörtök este a fővárosban - közölte pénteken a megyei főkapitányság bűnügyi igazgatója, Papp Péter. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság felderítő osztályára érkezett információ alapján csaptak le két fegyverkereskedőre. Az akciót a főváros XI. kerületében csütörtök este hajtották végre.

A rajtaütést a Készenléti Rendőrség Terrorelhárító Szolgálata (TESZ) a megyei kapitányság irányításával hajtotta végre. Mivel egy egész fegyverarzenált birtokló bűnözőkről volt szó, csakis a speciális szolgálat gyűjthette be a két férfit. A rajtaütés ilyenkor olyan gyors, hogy se idő, se alkalom nincs egy esetleges ellentámadásra, fegyverhasználatra, így az elfogás környékén sem sérülhet senki - mondta Papp Péter.

A főváros XI. kerületében két PA-pisztoly, száz lőszer és két hangtompító adásvétele közben ütött rajta a két férfin a terrorelhárító egység. A házkutatáskor egyebek mellett egy lefűrészelt csövű vadászpuskát, számos lőszert, két Police-feliratú bevetési mellényt, egy hatástalanított Skorpió típusú géppisztolyt, valamint csuklyákat találtak és foglaltak le - mondta a bűnügyi igazgató.

Alapos a gyanú, hogy a hatástalanított fegyvereket élessé akarták visszaalakítani az őrizetbe vett férfiak, akik ellen a BRFK és a XI. kerületi rendőrkapitányság folytat eljárást, egyelőre fegyverrel, illetve lőszerrel való visszaélés gyanúja miatt. Papp Péter szerint ez a minősítés még változhat, mivel a jelek szerint fegyverek kereskedésével foglalkozó bűnözőkről van szó.