Ezer forintért adták a kopogtatócédulát Józsefvárosban

Vágólapra másolva!
Kitöltetlenül, a választók személyes adatait tartalmazó szelvénnyel együtt került a Magyar Televízió munkatársához 45 ajánlószelvény Józsefvárosban. A cédulákat darabonként ezer forinttért adták az ismeretlenek. A rendőrség vizsgálja az ügyet.
Vágólapra másolva!

Az ajánlószelvényekkel együtt a választók személyes adatait tartalmazó értesítőket is eladtak a gyanú szerint Józsefvárosban - közölte hétfőn az MTI-vel a helyi választási iroda vezetője, Xantus Judit. Az irodához a Magyar Televízió egyik munkatársa által leadott felbontatlan és felbontott borítékokban mindkét szelvény kitöltetlenül benne volt. Ez azt jelenti, hogy nem lehet tudni, kiknek vásárolták a szelvényeket.

Az M1 A szólás szabadsága című műsor vasárnapi adásában egy rejtett kamerával készített riportban arról számoltak be, hogy a főváros VIII. kerületében a novemberi polgármester-választásra készülődve 45 ajánlószelvényt sikerült a riporternek vásárolnia, egyenként ezer forintért. A műsorban elhangzott, hogy a riporternek további ajánlószelvényeket kínáltak eladásra, de azzal az indokkal, hogy "nagyon keresik" az ajánlószelvényeket, az újabbak már kétezer forintba kerültek volna.

Xantus Judit szerint az esetről jegyzőkönyvet vettek fel, majd a szelvényeket továbbították a rendőrségre. Korábban a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője, Tafferner Éva azt közölte: a rendőrség vizsgálja a vásárolt ajánlószelvények ügyét, a kapott adatok és információk alapján a törvényes határidőn belül döntenek a büntetőeljárás megindításáról.