Csak ősszel kezdték el a szembesítéseket a Cozma-ügyben

Vágólapra másolva!
Kifogásolják a Cozma-gyilkosság gyanúsítottjainak ügyvédei, hogy a rendőrség csak szeptemberben kezdte el bemutatni a gyanúsítottakat a tanúknak. Az ügyvédek szerint a gyilkosság óta eltelt sok idő miatt halványulhatnak az emlékek - írja a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

A Cozma-gyilkosság gyanúsítottjainak ügyvédei szerint késett a rendőrség azzal, hogy csak szeptemberben kezdte el bemutatni a gyanúsítottakat a tanúknak - írja a Magyar Nemzet.

Az ügyvédek szerint a gyilkosság óta eltelt sok idő miatt halványulhatnak az emlékek. A védők a lap szerint azért sem értik a késlekedés okát, mert korábban többször közölték, hogy védenceik vállalják a szembesítést.

A Magyar Nemzet szerint az MKB Veszprém játékosai találkozhattak az egyik gyanúsítottal, N. Győzővel 20 tanúból csak heten ismerték fel, nyolcan nem, öt pedig a bemutatásnál szereplő statisztákkal keverte össze őket.

A Veszprém megyei rendőrség a napilappal azt közölte: folyamatos a nyomozás, a gyanúsítottakat érintő összes bűncselekményt vizsgálják. Elrendeltek náluk adóhatósági vizsgálatot is. Várhatóan decemberre zárják le az ügyet, vagy még később. A rendőrség egyelőre nem nevezik meg, ki szúrta le a sportolót, de három emberről vannak bizonyítékok, hogy részt vettek a gyilkosságban.

Marian Cozmát, az MKB Veszprém kézilabdázóját, a román válogatott tagját február 8-án hajnalban gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt. A segítségére siető játékostársai, Zarko Sesum és Ivan Pesic életveszélyes sérüléseket szenvedtek, műtéteken estek át, s hosszabb ideig kórházi ápolásra szorultak.