Titokban tartják, hol van Overdose

Vágólapra másolva!
Senki sem tud semmit Overdose, a neves magyar versenyló hollétéről. Tulajdonosa, az egy hete őrizetbe vett Mikóczy Zoltán, egyes találgatások szerint a román hatóságok elől bújtatja lovát. Mikóczy ügyvédje szerint azonban nem kell félnie, magyarországi vagyonát - így Overdose-t - nem foglalhatják le a román szervek.
Vágólapra másolva!

Nem tudni, hol van jelenleg a híres versenyló, Overdose - számolt be a Tv2 Tények című hírműsora. Overdose honlapján annyi olvasható, hogy a ló "gyógykezelése Magyarországon folytatódik", és hogy "elképzelhető, hogy már itt van".

Overdose több lóversenyt is megnyert már, azonban áprilisi sérülése óta egy versenyen tudott csak győzni. Azóta szinte folyamatosan kezelik a lovat, hosszú ideig Angliában is ápolták Overdose-t.

A ló tulajdonosát, Mikóczy Zoltán üzletembert egy hete vették őrizetbe Romániában, mert ki akarta csempészni az országból csődeljárás alatt lévő húsüzeme gépsorait. Egy román bíróság emiatt, gyorsított eljárásban egy év hét hónap letöltendő szabadságvesztésre ítélte őt elsőfokon. (Az ítéletről, és annak hátteréről ebben a cikkünkben olvashat bővebben).

"A bírósági végzés által nem kötelezték kártérítésre" - mondta a Tényeknek Alexandro Butuc, Mikóczy ügyvédje. Szerinte még, ha el is ítélik Mikóczyt, magyarországi vagyonával nem felel majd a csődbe ment cégért, így Overdose-t sem foglalhatják le a román hatóságok. Egyes találgatások szerint mindezek miatt bújtatja tulajdonosa a versenylovat.

Száraz György, Mikóczy egyik barátja azt mondta a Tényeknek, hogy Mikóczynak fontos lehet, hogy hazahozza lovát, és így Overdose magyar színekben versenyezhessen. A két férfi a letartóztatás előtt egy nappal beszélt utoljára. Száraz szerint Mikóczy "akkor nagyon jókat mondott: azt állította, hogy a ló szállítható, hazahozható, sétál az udvaron".