Feloszlatták a gödöllői MDF-szervezetet

Vágólapra másolva!
Feloszlatta gödöllői szervezetét az MDF Országos Választmányának Elnöksége, erről a helyi tagokat levélben tájékoztatták. A döntést azzal indokolták, hogy az európai parlamenti választásokból nem vette ki eléggé a részét a helyi szervezet. A gödöllői MDF-elnök szerint a döntés igazságtalan és szabálytalan.
Vágólapra másolva!

Az MDF Országos Választmányának Elnöksége a párt gödöllői szervezetének feloszlatásáról hozott határozatot - közölte Fábián Zsolt, a feloszlatott szervezet elnöke. A városi pártszervezet tagjai szerinte a múlt héten kapták meg az erről szóló értesítőt - a határozat egy másolatát -, amelynek alján november 24-i dátum szerepelt - tette hozzá.

A határozatban nem indokolták meg a szervezet feloszlatását, és azt sem jelölték meg, hol és hogyan lehet a döntést megtámadni - mondta Fábián, aki szerint szabálytalanul mondta ki a párt a feloszlatást, mert ebben a kérdésben csak az országos választmány dönthet, nem pedig annak elnöksége.

Indoklás csak a határozathoz mellékelt levélben volt, amely szerint a szervezet nem vett részt a tőle elvárható módon az európai parlamenti (EP) választás alatt a kampányban, és nem vett részt az MDF politikájának népszerűsítésében. Fábián szerint ez a bírálat nem jogos, mert Gödöllőn 7,48 százalékot kapott az EP-választáson az MDF, szemben az országos 5,31-es átlaggal.

Az MTI múlt héten írta meg, hogy az MDF Országos Választmányának Elnöksége a párt öt budapesti alapszervezetének feloszlatásáról hozott határozatot. A döntés a budapesti szervezetek körében nagy felháborodást váltott ki, és az eset miatt az MDF Budapesti Választmányának rendkívüli ülését is összehívták. A rendkívüli ülés után Dávid Ibolya, az MDF elnöke és Lévai Zoltán, a fővárosi választmány elnöke azt közölte: újjáalakul a budapesti választmány egyetértésével az MDF öt fővárosi kerületi szervezete.