Forsense: az MSZP-sek negyede örülne a kétharmados Fidesz-többségnek

Vágólapra másolva!
A választók 46 százaléka szerint jól járna az ország, ha a választások után a Fidesz szerezne kétharmados többséget a parlamentben - derül ki a Forsense januári közvélemény-kutatásából. Háromnegyedük teljesen biztos abban, hogy a Fidesz nyer.
Vágólapra másolva!

A magyar választók közel fele, 46 százaléka szerint jó lehetőség lenne az ország szempontjából a Fidesz kétharmados győzelme - az ezzel járó nagyobb törvényhozási mozgástér -, miközben 34 százalékuk ezt kockázatosnak érzi - derül ki a Forsense közvéleménykutató januárban készült felméréséből.

A Fidesz szavazóinak 82 százaléka tartaná hasznosnak pártja kétharmados többségét, az MSZP szavazóinak viszont csak 28 százaléka örülne az ellenzéki párt nagyarányú győzelmének. A Jobbik szavazói körülbelül fele-fele arányban aggódnának vagy örülnének, ha a Fidesz kétharmados többséget szerezne áprilisban, de körükben nagyon nagy, 30 százalékos a bizonytalanok aránya.

Az összes megkérdezett háromnegyede január első felében teljesen biztos volt abban, hogy a Fidesz az országgyűlési választások biztos befutója. 20 százalékuk a párt kétharmados győzelmében is biztos volt, 28 százalék pedig valószínűnek tartotta a Forsense adatai szerint.