Csongrádon indulna egyéniben Torgyán József

Vágólapra másolva!
A Csongrád megyei 4. választókerületben, Csongrád városában indulna egyéni képviselőjelöltkémnt Torgyán József, a Kisgazdapárt korábbi elnöke. Torgyán, aki tavasszal saját párttal térne vissza a politikába a megyei lapnak azt mondta: azért választotta ezt a körzetet, mert a vidéknek a zöldség- és gyümölcstermesztés központjává kell válnia.
Vágólapra másolva!

A csongrádi egyéni választókerületben indulna az áprilisi parlamenti választásokon Torgyán József, az Orbán-kormány agrárminisztere, a Független Kisgazdapárt korábbi elnöke - írta szerdán a Délmagyarország című lap internetes kiadása. A korábbi miniszter új pártja, a Torgyán Kisgazda Koalíció honlapja szerint a Csongrád megyei 4. számú választókörzetben indulna, és a lap úgy tudja, már gyűjtik a kopogtatócédulákat, és ezt Pancza István, a párt megyei vezetője is megerősítette.

"Egyelőre sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánom az információjukat" - mondta a Délmagyarország érdeklődésére Torgyán, aki nem kívánta elárulni azt sem, hogy áll az ajánlószelvények gyűjtésével. Amikor arról kérdezték, miért Csongrádot választotta (Torgyán korábban Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében indult egyéni körzetben) azt mondta: "Ennek a térségnek a zöldség- és gyümölcstermesztés európai központjává kellene válnia".

A lap megkérdezte Csongrád jelenlegi képviselőit is, hogy mit szólnak Torgyán József indulásához. A negyedik alkalommal induló fideszes Vincze László előbb elmondta a véleményét, de később visszavonta nyilatkozatát. A szocialista Bedő Tamás csak annyit mondott: 7-8 jelöltjelöltről tud, ezért megvárja, kik szerepelnek majd a valódi jelöltlistán, és utána fűz majd kommentárt a személyekhez és programjukhoz.