Vonás fotóra hajtottak a Jobbik-szimpatizánsok a Blahán

Vágólapra másolva!
Körülbelül harminc Jobbik-szimpatizáns várta Vona Gábort, a Jobbik elnökét a Blahán, ahol kopogtatócédulát gyűjtött. A szimpatizánsok autogramot és közös fotót kértek tőle. Vona azt mondta, reméli, hogy nem éri majd atrocitás a hatos villamoson.
Vágólapra másolva!

A Blaha Lujza téren gyűjtött kopogtatócédulát Vona Gábor, a Jobbik elnöke. A pártelnökre és miniszterelnök-jelöltre mintegy huszonöt-harminc szimpatizáns várt a metróaluljáróban, később már hatvan-hetven ember állta körül.

A rá várakozók - többnyire fiatalok és nyugdíjasok - közül néhányan több kopogtatócédulát is hoztak, mások közös fényképet vagy autogramot kértek a pártelnöktől, aki mindenkivel beszélt pár szót. A legtöbben tudósítónk szerint fényképezkedni akartak, vagy csak ácsorogtak Vona közelében, és figyelték, miről beszél a többiekkel. Az egyik nő azt mondta, bízik benne, hogy egyszer "jól fog jönni" egy Vona Gáborral készült közös fotó.

Két fiatal lány - akik Agárdról utaztak Budapestre Vona kedvéért - kinyomtatta a Jobbik programját, és arra kért aláírást a politikustól. Tudósítónknak azt mondták, elegük lett a többi politikai pártból, ekkor találtak rá az interneten a Jobbikra. Az egyik legjobban tetsző ígéret számukra az, hogy a Jobbik bezáratná az RTL Klubot és a TV2-t is.

Az [origo] által megkérdezett idősebb szimpatizánsok is azt mondták, a politikusokból elegük van, a pártokban csalódtak. A legtöbbüknek a Jobbik programjából a segélyezési rendszer átformálásának ígérete és a multicégek megadóztatásának ötlete tetszett a legjobban. (A Jobbik programjáról részletesen itt olvashat.)

A Jobbik elnöke délután hat óráig marad a Blaha Lujza téren, ezután villamossal átmegy a Nyugati pályaudvarhoz, és ott is gyűjt majd ajánlószelvényeket. Reméli, hogy nem éri majd atrocitás a villamoson - jegyezte meg, de az [origo] kérdésére hozzátette: szerinte erre a miniszterelnök-jelöltek közül neki van a legkisebb esélye.

Vona azt mondta, azért tartotta fontosnak, hogy személyesen gyűjtsön ajánlószelvényeket, mert Budapest belvárosában eddig elég rosszul áll a párt, miközben a külső kerületekben már nagyrészt sikerült összegyűjteniük a megfelelő számú ajánlószelvényt. Ezért gondolta, hogy személyesen is megjelenik, és részánja az idejét - tette hozzá.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]
A legtöbben fényképezkedni akartak (Galériáért kattintson a képre!)

A jobbikos aktivisták tudósítónk kérdésére azt mondták, nem számolják össze, hogy hány kopogtatócédulát sikerült összegyűjteniük a Blaha Lujza téren, de hozzátették, többet kapnak, mint amennyit "egyébként szoktak".

Vona Gábor jelenléte tudósítónk szerint nem keltett nagy feltűnést az aluljáróban, a járókelők a dolguk után siettek, a többség nem foglalkozott a Jobbik rendezvényével. Vonát főleg olyanok vették körül, akik kifejezetten a meghirdetett cédulagyűjtésre érkeztek.