Hat bombát akart robbantani a Magyarok Nyilai egy hangfelvétel szerint

Vágólapra másolva!
Hat különböző helyen hajtott volna végre támadást bombákkal a Magyarok Nyilai nevű csoport, amelyet a tervezett támadás előtt egy nappal számolt fel a rendőrség - derül ki arról a hangfelvételről, amely az RTL Klub birtokába jutott. A hangfelvételt a terrorizmussal vádolt csoport elleni nyomozás koronatanúja, Benkő György készítette.
Vágólapra másolva!

Újabb hangfelvétel került az RTL Híradó birtokába a terrorizmussal gyanúsított Maqyarok Nyilai nevű csoport utolsó tervezett akciójáról. A felvétel a tévé szerint egy nappal azelőtt készült, hogy a rendőrség tavaly áprilisban lecsapott a csoportra. A felvételen arról beszélnek, hogy hat helyen robbantottak volna fel háromkilós bombákat, pontosan ugyanabban az időben, hajnali háromkor.

A focilabdába rejtett robbanóanyagot, amelyről a felvételen szó van, a rendőrség foglalta le, amikor lecsapott a Magyarok Nyilai nevű szervezet néhány állítólagos tagjára. A gyanú szerint éppen azelőtt fogták el őket, hogy újabb támadásokat hajtottak volna végre tavaly áprilisban: a nyomozók úgy vélik, hogy a csoport politikusok házaira akart bombát dobni, és a célpontok között szerepelt az MSZP-s Ecsődi László adonyi otthona is.

"A hálószobáról nyílik az erkély. Namost egy háromkilós csomagot kéne feljuttatni az erkélyre" - hallható a felvételen, amelyet egy nappal a tervezett akció előtt készített Benkő György az ügy koronatanúja. Benkő korábban az egyik terrorizmussal gyanúsított férfi bizalmába férkőzött, és úgy tett, mintha ő is benne lenne az akciókban.

A csapat tagjai mindent elkövettek, hogy le ne bukjanak, a cellainformációk miatt például otthon hagyták volna mobiljaikat - derülki a felvételekről. A gyanú szerint a csoportot Budaházy György vezette, akiről a felvételen elhangzik, hogy 2007-ben egy másik támadásban személyesen is részt vett.

Budaházy György tavaly nyár óta előzetesben van, de lehetséges, hogy nemsokára mentelmi jog védi majd, ugyanis indul a választásokon. Az ehhez szükséges 750 ajánlószelvényt már összegyűjtötték, de a helyi választási bizottság még nem hitelesítette azokat. A gyűjtésében több jobbikos politikus is segített neki. Azt még nem lehet tudni, hogy ha Budaházy hivatalosan jelölt lesz, mentelmi joga alapján kiengedik-e a börtönből.