Lendvai: Aki bűnös, nem fogjuk védeni

Vágólapra másolva!
Aki bűnös, annak nem lesz helye a szocialista pártban - mondta Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke, mikor a Balogh Zsolt, volt BKV-vezérigazgatóval készült interjúról kérdezték. Balogh azt állította az interjúban, hogy Hagyó Miklós egykori szocialista főpolgármester-helyettesnek a BKV-s vezetők által összedobott, több tízmillió forintos összeget adott át.
Vágólapra másolva!

Lendvai Ildikó MSZP-elnök szerint nem tudni, hogy igaz-e, amit Balogh Zsolt, a BKV volt megbízott vezérigazgatója Hagyó Miklósról a Magyar Nemzet című napilapnak mondott, de ha valaki bűnös, nem lesz helye a szocialista pártban. "Mi sem tudjuk, hogy igazak-e ezek az ügyek, egy újságcikkben olvastunk egy interjút" - mondta a pártelnök az MSZP szombati nőnapi rendezvénye után. "Aki bűnös, nem fogjuk védeni, ha valaki bűnös, annak nem lesz helye a szocialista pártban" - tette hozzá.

Arra a kérdésre, kérik-e Hagyó Miklós párttagságának felfüggesztését, Lendvai Ildikó azt mondta: "azt kérjük, hogy minél hamarabb derüljön ki az igazság, nyilván annak fényében lehet dönteni".

A Magyar Nemzet szombati számában megjelent interjúban Balogh Zsolt azt mondta: rajta keresztül nagyságrendileg mintegy hetvenmillió forint jutott Hagyó Miklóshoz. Arra a kérdésre, hogy honnan szerzett ekkora összeget, azt mondta: a BKV-nál adták össze a Hagyóhoz közel álló vezetők, akik a BKV körüli cégektől szerezték a pénzt. Az interjúról ebben a cikkben olvashat, Hagyó reagálását pedig itt találhatja meg.