A rendőrség szerint fogyasztott tiltott pszichotróp anyagot balesete előtt Stohl

Vágólapra másolva!
Kábítószerrel visszaéléssel is meggyanúsította a rendőrség Stohl András színészt, miután a toxikológia szakértői vélemény szerint tiltott pszichotróp anyag volt a szervezetében - közölték pénteken. Stohlt súlyos testi sértést okozó járművezetéssel is meggyanúsították, melyet a rendőrség szerint ittas vagy bódult állapotban követett el.
Vágólapra másolva!

Stohl András színész vér- és vizeletmintájában tiltott pszichotróp anyagot találtak - közölte honlapján a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken, arra a kirendelt igazságügyi toxikológiai szakértői véleményre hivatkozva, amelyet csütörtökön kapott meg a Dunakeszi Rendőrkapitányság. Az [origo] szerette volna megtudni, pontosan milyen tiltott pszichotróp anyagról van szó, de a Pest megyei rendőrségi szóvivő, Beluzsárné Belicza Andrea azt mondta: ezt adatvédelmi okból, továbbá a nyomozás érdekei miatt nem hozhatják nyilvánosságra. A Blikk csütörtökön kiszivárgott információkra hivatkozva azt írta: annyi biztos, hogy nem a marihuána hatóanyagát mutatták ki Stohl szervezetében.

A pénteki rendőrségi közlemény szerint csütörtökön a gyanúsított (a közlemény név szerint nem nevezi meg Stohl Andrást) fóti ingatlanában házkutatást tartottak a rendőrök, "tekintettel a toxikológiai szakértő véleményére". Stohlt súlyos testi sértést okozó járművezetés ittas vagy bódult állapotban bűntettének és kábítószerrel való visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. "Az eljárás során tisztázza a rendőrség, hogy a fentieken kívül további bűncselekmények megvalósultak-e" - áll a közleményben.

Stohl fegyvertartási engedélyét visszavonták, mert olyan bűncselekménnyel gyanúsítják, amely fegyvertartást kizáró ok. A hatóság arra kötelezte, hogy adja le vadászlőfegyvereit és az azokhoz tartozó lőszereket a büntetőeljárás jogerős befejezéséig, hatósági tárolásra.

Stohl május 8-án, szombat hajnalban, Fót közelében okozott közúti balesetet, melyben egy ember súlyosan, egy ember pedig könnyebben sérült. A pénteki rendőrségi közlemény szerint a beszerzett látlelet alapján K. Pál 8 napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett. Az orvosszakértői vélemény már korábban megállapította: Stohl közepesen ittas volt a balesetkor. Stohl lefoglalt járművét már megvizsgálta a műszaki szakértő, de a szakértői vélemény elkészítése még folyamatban van.

Stohlnak korábban volt rendőrségi ügye kábítószer-fogyasztás miatt. A Fővárosi Főügyészség 2007 áprilisában vádat emelt egy kábítószercsempész banda ellen, és a vádiratban szerepelt fogyasztóként szerepelt Stohl is, a vád szerint a színész több alkalommal kokaint vásárolt a csoport egyik tagjától. Az ügy tárgyalásán elhangzott, hogy az egyik vádlott azt vallotta: többször fogyasztott együtt kokaint a színésszel. Stohl vállalta az elterelést, ezért megszüntették vele szemben az eljárást. 2006 júniusában, amikor Stohl az [origo] Vendégszobájának vendége volt, az egyik olvasó azt kérdezte tőle, tényleg szívott-e már marihuánás cigarettát, mire Stohl igennel felelt.

A rendőrség pénteki közlemény röviden összefoglalja a baleset körülményeit és az utána történteket. Leírták, hogy a "vélhetően vétkes sofőr" a baleset után a helyszínt elhagyta, a közlemény szerint ennek időpontja "eddig ismeretlen". A Pest megyei rendőrségi szóvivő szerdán az [origo]-nak arra a kérdésre, hogy van-e gyanú cserbenhagyásra, azt mondta: jelen pillanatban nincs olyan információ, amely ezt megalapozná, de amennyiben felmerül, vizsgálni fogják ennek a lehetőségét is.

Stohl András balesetéről minden hírt megtalál itt.