Ezrek vettek végső búcsút Toller Lászlótól

Vágólapra másolva!
Csütörtök délután eltemették Toller Lászlót, Pécs korábbi szocialista polgármesterét. A temetésen több ezren vettek részt, megjelent többek között Mesterházy Attila, Gyurcsány Ferenc, Lendvai Ildikó és Szili Katalin.
Vágólapra másolva!

Ezrek vettek végső búcsút Toller Lászlótól, Pécs korábbi polgármesterétől csütörtök délután a pécsi köztemetőben. A megemlékezők délután három órától róhatták le kegyeletüket a politikus koporsójánál.

Virágot helyeztek el a ravatalnál a pécsi közgyűlés és az MSZP parlamenti frakciójának tagjai, köztük Mesterházy Attila frakcióvezető, Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök és Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke. Lerótták kegyeletüket az egyetem, a rendőrség, és a város intézményeinek vezetői, valamint számos civil szervezet képviselői.

Ami az elmúlt 20 évben Pécsett történt, abban Toller László részt vett - mondta el személyes hangú búcsúbeszédében, a könnyeivel küszködve Szili Katalin, az Országgyűlés volt elnöke, parlamenti képviselő. Az Európa Kulturális Fővárosa programra utalva hozzátette, Toller László jövőt adott az ezeréves városnak, de a mű kiteljesedését már nem láthatta.

A volt pécsi polgármester városvezetői munkásságát Kunszt Márta alpolgármester méltatta, majd a katolikus, a református és az evangélikus egyház képviselői mondtak imát az elhunyt politikusért. Toller Lászlót Pécs város díszsírhelyén helyezték örök nyugalomra. A város korábbi polgármestere 2006 nyarán súlyos balesetet szenvedett, 2010. május 10-én hunyt le, miután négy éven keresztül éber kómában feküdt.