Továbbra sem találják a Regécnél eltűnt amerikai turistát

Vágólapra másolva!
Lassan egy hete tűnt el a borsodi Regécnél egy 77 éves amerikai állampolgár, de a hatóságok továbbra sem akadtak a nyomára. Az rendőrség szerint az érintett területet többször is átvizsgálták már, több száz ember kereste a férfit.
Vágólapra másolva!

Már lassan egy hete keresik azt a magyar származású amerikai állampolgárt, aki még szombaton tűnt el a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Regécnél, a Borsó-hegy lábánál. Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője pénteken közölte: a mentőcsoport halottat kereső kutyákkal kutatja a férfit, akinek eddig nem akadtak a nyomára.

Az érintett területet szinte minden lehetséges eszközzel átvizsgálták már, hőkamerás helikopterrel, éjjellátó készülékekkel, több száz emberrel keresték az amerikai állampolgárságú férfit. A helyettes szóvivő korábban arról számolt be, hogy már gyakorlatilag nincs olyan terület ezen a részen, amelyet ne néztek volna át többször is a férfi szombati eltűnése óta.

Az amerikai állampolgár rokonlátogatásra érkezett Magyarországra. A 77 éves férfi társaival a Borsó-hegyi emlékművet látogatta meg, amikor a hegyről lefelé jövet terepjárójuk elakadt. A társaság elindult segítséget hívni az elakadt járműhöz, ekkor külön váltak. Az idős férfi még bement a regéci panzióba, majd onnan miután látta, hogy traktorral elindultak menteni az elakadt terepjárót, visszaindult gyalog a hegyre. A férfi azonban a falu végén három irányba ágazó úton nem balra, a traktor után, hanem a középső úton ment tovább. Ekkor látták utoljára.