Kifordult szemű kutyát csaptak ki az utcára Szárazdon

Vágólapra másolva!
Az egyik család kutyái elvadultan az utcákon kóborolnak a Tolna megyei Szárazdon. Az egyik állat sürgősen állatorvosi ellátásra szorulna, mert a szeme kifordult a helyéről.
Vágólapra másolva!

Hónapok óta az utcán kóborol teljesen elhanyagolt állapotban több kutya a Tolna megyei Szárazdon. Az egyiknek a fél szeme teljesen kifordult - közölte az Orpheus Állatvédő Egyesület. A 4-5 állatból álló falkának van gazdája, de nem törődik az állatokkal, az elfertőződött seb miatt megvakult pincsikeveréket nem vitte állatorvoshoz - állította az [origo]-nak az egyik szomszédban lakó szárazdi férfi.

A szomszéd már bejelentést is tett a helyi polgármesteri hivatalban, de azt a választ kapta, hogy az ügyet iktatták, viszont semmit nem tudnak tenni, míg a kutyák nem bántanak valakit. Később újra felkereste az önkormányzatot, és egy kinagyított fotót is vitt a kutya véres szemsebéről, hogy bizonyítsa, az állat szenved.

Az illetékes Tolna megyei rendőrség kérdésünkre azt közölte, a jegyző nem jelezte nekik, hogy intézkedni kell az ügyben. Az [origo]-nak a település körjegyzője, Budainé Vajk Ildikó csütörtökön megerősítette, hogy iktatták az utcára kicsapott kutyák miatt érkezett bejelentést, de arról nem volt tudomása, hogy az egyikük olyan rossz állapotban van, hogy felmerül az állatkínzás lehetősége.