Vágólapra másolva!
Képviselők házai és pártirodák elleni Molotov-koktélos támadásokkal, labdába rejtett bomba készítésével és Csintalan Sándor műsorvezető megverésével vádolta meg az ügyészség Budaházy Györgyöt és 16 társát. Az ügyészek szerint Budaházy hozta létre a csoportot, amelynek célja az volt, hogy a képviselők megfélemlítésével befolyásolja a parlamenti döntéseket.
Vágólapra másolva!

Vádat emelt a Központi Nyomozó Főügyészség Budaházy György és 16 társa ellen a terrorcselekmény és más bűncselekmény miatt folyó eljárásban - közölte hétfőn a főügyészség. A vádiratot, valamint a nyomozás során keletkezett mintegy 24 ezer oldalnyi nyomozati iratot már megküldték a Fővárosi Bíróságnak.

A vádlottak többségét a terrorcselekménnyel, illetve a Csintalan Sándor korábbi szocialista politikus, tévés műsorvezető megverése miatt aljas indokból elkövetett súlyos testi sértés és kifosztás bűntettével vádolják. Az ügyészség szerint a vádlottak közül 16-an a Budaházy által vezetett bűnszervezet tagjaként követték el. Jelenleg Budaházy Györggyel együtt összesen 3 személy van előzetes letartóztatásban.

A 34 oldalas vádirati szerint Budaházy 2007 elején egy több személyből álló, Hunnia Mozgalomnak nevezett csoportot hozott létre, abból a célból, hogy országgyűlési képviselők elleni támadásokkal - a képviselőket megfélemlítve - befolyásolják a parlamenti döntéseket. A csoport tagjai Budaházy utasítására 2007 december 13-a és 16-a között hajtották végre Hiller István és Kóka János országgyűlési képviselők házai elleni fegyveres, illetve Molotov-koktélos támadásokat.

A vádlottak az ügyészség szerint 2007. december 16-án a kuruc.info radikális honlapon megjelent közleményben figyelmeztették az összes országgyűlési képviselőt arra, hogy senki nem utolérhetetlen, és ennek tudatában a 2007. december 17-i parlamenti szavazáson nemmel szavazzanak.

Ugyancsak Budaházy utasítására hajtottak végre a vád szerint a csoport tagjai 2008. február 7-ről 8-ra virradó éjszaka Cegléden, Dunaújvárosban, Rácalmáson, Gödön, Kunhegyesen, Sarudon hajtottak végre országgyűlési képviselők házai elleni támadásokat. A csoport HírTV szerkesztőségébe 2008. február 10. napján levelet küldött az alábbi tartalommal: "A péntek hajnali lángok emlékeztessenek minden hazaárulót arra, hogy hol a nem gomb. Magyarok Nyilai Nemzeti Felszabadító Hadsereg"

Az ügyészség szerint a vádlottak 2009. április 8-án egy miskolci, egy szigetvári és egy adonyi országgyűlési képviselő házánál kívántak elhelyezni futball-labdába rejtett pokolgépeket. A bombákat egy időben akarták felrobbantani, amit a rendőrség akadályozott meg. Budaházy és társai a cselekmény elkövetésekor tudatában voltak annak, hogy a robbantásra használni kívánt anyag alkalmas az emberélet kioltására.

A vádirat szerint a csoport több más, támadást is elkövetett: Molotov-koktélt dobtak például az SZDSZ XI. kerületi székházára, az MSZP kispesti és kőbányai székházára, vagy a Vörös Csepel nevű XXI. kerületi szórakozóhelyre. Ők gyújtották fel a vád szerint a XIII. kerületében, a Hollán Ernő utcában található Broadway-jegyiroda kirakatát 2008. április 1-én, illetve ők dobtak gyújtóbombát Szilvásy György korábbi miniszter lesencefalui házára 2008 szeptemberében.