Lőszert küldtek Hévíz fideszes polgármesterének

Vágólapra másolva!
Megfenyegették, és egy levében lőszert küldtek Papp Gábor hévízi polgármesternek. A fideszes városvezető szerint vannak, akik megijedtek attól, hogy változásokat szeretne Hévízen.
Vágólapra másolva!

Otthonomba érkezett egy levél, amelyben életveszélyes fenyegetést kaptam. A levélben egy éles töltény mellett többek között a következő állt: "Nézd meg jól az ajándékukat, a következőt nem a postás hozza. Ez nem fenyegetés, ez ígéret." - közölte Papp Gábor a Fidesz sajtóosztályának közleménye szerint. A levél feladója egyelőre ismeretlen, a bélyegen található pecsétből kiderül, hogy a küldeményt a hévízi postán adták fel.

Papp Gábor a Fidesz-KDNP jelöltjeként indult az őszi önkormányzati választáson, és sikerült legyőznie a várost 16 éven át várost vezető független Vértes Árpádot. A keddi fideszes közleményben Papp kifejti: amikor vállalta a jelöltséget, tisztában volt azzal, hogy "sokaknak nem áll érdekében az, hogy Hévízen változás kezdődjön el". "Lezárom az elmúlt évekre jellemző elfogadhatatlan és törvénytelen ügyeket. Nyilván ez többekben, akik eddig nem a tisztességes úton jártak, félelmet kelt" - tette hozzá.

A polgármester korábban feljelentést tett ismeretlen tettes ellen a Hévíz Gyógyfürdő Nonprofit Kft. ügyében. A Fidesz már korábban is kifogásolta a gyógyfürdő gazdasági ügyeit, októberben végül hosszabb huzavona után menesztették a hévízi gyógyfürdő főigazgatóját, erről részletesen itt olvashat.

Papp Gábor az MTI megkeresésére azt mondta: hétfő délután bontotta fel az aznap érkezett levelet, amelyben az idézettnél hosszabb fenyegetés volt olvasható. A küldemény miatt feljelentést tett, a rendőrség pedig lefoglalta a levelet és a lőszert is.

Salamon Róbert, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője közölte: a feljelentés alapján a megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya nyomozást rendelt el. "A rendőrség a felderítés érdekében a szükséges intézkedéseket megtette" - közölte a szóvivő.