Magát mentegette a móri vádlott a másodfokú tárgyaláson

Vágólapra másolva!
Nem ölt meg senkit, állította a móri bankrablás miatt első fokon életfogytiglani börtönbüntetésre ítélt Weiszdorn Róbert az ügy másodfokú tárgyalásán, kedden. A 2008 decemberében hozott első fokú ítélet ellen az ügyészek súlyosbításért, a védelem enyhítésért fellebbezett.
Vágólapra másolva!

Az első fokú ítélet ismertetésével, Weiszdorn Róbert meghallgatásával kedden megkezdődött a móri vérengzés másodfokú tárgyalása. Az első fokon életfogytiglanra ítélt Weiszdorn a tárgyaláson kijelentette, egyetlen embert sem ölt meg. " Ha tudtam volna, hogy ez így alakul, elveszem tőle a fegyvert, biztosan megakadályoztam volna" - mondta arra utalva, hogy a gyilkosságokat társa, Nagy László követte el, aki az előzetes letartóztatásban öngyilkos lett.

Weiszdorn szerint nagyon gyorsan történt a móri Erste Bankban minden; ő csupán a bank előterében kapott egy pisztolyt Nagy Lászlótól. A vádlott - aki a bankfiók ajtajában állt a bűncselekmény idején és az érkező ügyfeleket küldte el - arról is beszélt, hogy hallott lövéseket és puffanásokat, de nem tudta, mi történik. Azt hitte, társa bezárja az embereket egy helyiségbe. Weiszdorn elismerte, hogy a móri bűntény végén ő zárta be a bankot, de a kulcsot szerinte Nagy László adta oda neki.

A magyar kriminalisztika történetében példa nélkül álló bűntény, a 8 halálos áldozatot követelő móri bankrablás miatt Weiszdorn Róbertet, mint társtettest több emberen elkövetett emberölésért és lőfegyverrel való visszaélésért ítélték életfogytiglanra 2008. december 18-án a Fejér Megyei Bíróságon, azzal, hogy legkorábban 30 év múlva szabadulhat. Az első fokú ítélet ellen valamennyi érintett fellebbezett, az ügyészség súlyosbításért, a vádlott és a védelem enyhítésért.

A tárgyalás a vádlott meghallgatása után, szakértők meghallgatásával folytatódik, várhatóan négy tárgyalási napot tartanak majd.