Már nem kapós a H1N1-oltás a Dél-Dunántúlon

Vágólapra másolva!
Korrábban volt több olyan hét, amikor több százan jelentkeztek H1N1-oltásért az ÁNTSZ dél-dunántúli oltópontjain, január második hetében azonban mindössze háromtucatnyi érdeklődő volt. A regionális tiszti főorvos szerint lecsengőben van a járvány, de várható még egy második hullám is.
Vágólapra másolva!

Töredékére esett vissza a H1N1 elleni védőoltást igénylők száma a Dél-Dunántúlon az ÁNTSZ által működtetett oltópontokon - mondta a Független Hírügynökségnek Király Roland, az ÁNTSZ dél-dunántúli helyettes tiszti főorvosa. A legtöbben az ünnepek előtti hetekben jelentkeztek védőoltásért - december első hetében több mint 800-an, a hónap második hetében pedig 600-an. Január második hetében azonban mindössze 37-en kértek oltást az oltópontokon.

Király szerint a H1N1-járvány intenzitása három hete folyamatosan csökken Dél-Dunántúlon, jelenleg a járványküszöb harmadánál tart a megbetegedések száma. A helyettes tiszti főorvos azt mondta: a járványnak lehet egy második hulláma, így még mindig nem késő kérni az oltást. A Dél-Dunántúlon az ÁNTSZ adatai alapján eddig az emberek 31 százaléka kapta meg az újinfluenza elleni védőoltást. Január 4-étől már öt oltópont van a Dél-Dunántúlon: a szekszárdi, mohácsi és siófoki kórházak mellett az ÁNTSZ Kaposváron és Pécsett tart fenn oltópontot, amelyekben jelentősen csökkent az oltást igénylők száma.