Nem akar képviselő lenni Warvasovszky Tihamér

Vágólapra másolva!
Nem indul az országgyűlési választásokon az MSZP-s Warvasovszky Tihamér, Székesfehérvár polgármestere. Azzal indokolta döntését, hogy városvezetőként nem tudja megszavazni a megszorításokat. Ő volt az egyetlen szocialista, aki nem szavazta meg a költségvetést.
Vágólapra másolva!

Lemond a nagypolitikában való részvételről, és sem pártlistán, sem egyéni választókerületben nem indul az áprilisi országgyűlési képviselő-választáson Warvasovszky Tihamér, Székesfehérvár szocialista polgármestere - jelentette be hétfőn közleményben a politikus.

Warvasovszky döntését azzal indokolva: nem tudja és nem is akarja megtenni, hogy a parlamentben megszavazza a helyi közösségeket, civil szervezetek és önkormányzatokat súlyosan érintő, megszorító intézkedéseket, majd a város vezetőjeként tiltakozik ugyanezen döntések ellen.

"Székesfehérvár polgárai megtiszteltek azzal, hogy többször is a város polgármesterévé választottak. Most nekem kell választanom és a várost, Székesfehérvár polgárait választom" - áll a közleményben. Mint írta, ezért döntött úgy, hogy lemond az országos nagypolitikában való részvételről.

Warvasovszky az MSZP, az SZDSZ és a Fehérvári Polgárok Egyesülete támogatásával lett polgármester 1998-ban. Utána még kétszer választották újra. 2001-től Fejér megyei országgyűlési képviselő, az MSZP frakció tagja. Warvasovszkyt legutóbb 2006-ban választották polgármesterré.

Országgyűlési képviselőként ő volt az egyik képviselő, aki tavaly áprilisban nem írta alá azt a nyilatkozatot, amelyet Bajnai Gordon még kormányfőjelöltként kért a képviselőktől, majd ő volt az egyetlen szocialista, aki nem szavazta meg a 2010-es költségvetést. Legutóbb az egyik önkormányzati cégnél dolgozó fia munkaszerződése miatt érte támadás.