Visszaeső hobbirablót fogtak Móron

Vágólapra másolva!
Késsel hadonászva rabolt ki egy móri babaüzletet az a bodajki férfi, akit a rablás után néhány órával már el is fogtak a móri rendőrök. Mint kiderült, néhány éve ugyanez a férfi rabolta ki a Móron található műszaki kisáruházat is. A gyanúsítotti kihallgatása során azt vallotta, hogy "a rablás a hobbija".
Vágólapra másolva!

Pénteken kora délután egy babaruhákat áruló bolt alkalmazottja értesítette a rendőrséget arról, hogy egy késes férfi kirabolta az üzletet - olvasható a a rendőrség honlapján. A férfi a boltba lépve kést rántott, többször közölte, hogy "ez egy késes rablás", és a bevételt követelte. Az eladó átadta a kasszában lévő körülbelül százezer forintot, amivel a férfi elmenekült.

A rendelkezésre álló adatok alapján a móri nyomozókban felmerült, hogy a rablás kísértetiesen hasonlít egy néhány évvel ezelőtti ügyhöz. Korábban egy férfi azt a műszaki áruházat rabolta ki késsel, amely a móri mészárlás alkalmával kirabolt bankfiók helyén nyitott meg. Ennek a korábbi rablónak fényképét a rendőrök bemutatták a mostani rablás négy szemtanújának: ők felismerték a képen szereplő férfit, és így azonosították az elkövetőt.

A nyomozók végül a férfit egyik családtagja lakásán fogták el. A rabolt pénzből eddigre mindössze 175 forint maradt, a zsákmány többi részét a férfi már el is költötte.

A rabló kihallgatása során elmondta, hogy a rabolt pénzzel Székesfehérvárra utazott, ahol ruhát vásárolt magának, a régi ruháját és az elkövetéskor használt kést egy kukába dobta. A pénzzel kaszinóba ment, és egy részét bedobálta a játékgépbe, majd elbuszozott Bodajkra, ahol a nap hátralévő részét két kocsmában töltötte. A férfi nem tagadta a bűncselekmény elkövetését, és azt mondta, hogy a rablás a hobbija.

A Móri Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya az eljárást tovább folytatja. A rablót őrizetbe vették - áll a rendőrség közleményében.