Hivatalosan is törölnék Sztálin pécsi díszpolgárságát

Vágólapra másolva!
Visszavonná a Sztálinnak az 1947-ben adományozott díszpolgári címet Pécs fideszes alpolgármestere, Nagy Csaba - írja a Bama.hu Baranya megyei internetes újság. Ugyan Nagy szerint sem érvényes már a díszpolgári cím, de azt akarja, hogy ezt hivatalosan is mondják ki.
Vágólapra másolva!

A kommunizmus áldozatainak emléknapján az egyik helyi iskolában mondott beszédében Nagy Csaba pécsi alpolgármester közölte, hogy szerinte vissza kellene venni Sztálintól a díszpolgári címet.

"Levéltári adatok alapján Joszif Visszarionovics Sztálin (...) 1947-ben díszpolgári címet kapott városunk akkori vezetésétől" - idézi a Bama.hu Baranya megyei internetes újság a fideszes politikust.

Nagy Csaba hozzátette: "ez a cím jogilag már aligha tekinthető érvényesnek, mégis hiányát érzem annak, hogy Pécs Megyei Jogú Város vezetése külön határozatban még nem erősítette meg Sztálin megfosztását ettől a rangjától.

Az alpolgármester közölte, hogy a pécsi közgyűlés következő ülésén előterjeszti, hogy a város "mondja ki határozatban is Sztálin megfosztását a díszpolgári címtől".