Vadai Ágnes államtitkárt perli egy korábbi segítője

Vágólapra másolva!
Munkaügyi pert indított egy férfi Vadai Ágnes honvédelmi államtitkár ellen, mert szerinte feketén foglalkoztatta őt a szocialista politikus. Kálmán Imre szerint 2002 és 2006 között nem fizettek alkalmazása után járulékot, a 2006-2008 közötti időszakról pedig olyan szerződés került a bíróság elé, amelyen szerinte nem az ő aláírása szerepel. Vadai ésszerűtlennek tartja a vádakat, a bíróság pedig elhalasztotta a tárgyalást és írásszakértőt rendelt ki.
Vágólapra másolva!

A hétfői tárgyaláson elhalasztották a Vadai Ágnes, a Honvédelmi Minisztérium államtitkára ellen indított munkaügyi pert - írja a Szoljon.hu Jász-Nagykun-Szolnok megyei hírportál. A felperes Kálmán Imre szerint feketén alkalmazta őt Vadai, ezért nyújtott be keresetet munkaviszony-felmondás jogellenességének megállapítása ügyében. A férfi állítja, az ő feladata volt a pártélet szervezése Vadai választókörzetében.

A felperes Kálmán Imre - aki munkaviszony-felmondás jogellenességének megállapítása ügyében nyújtott be keresetet - szerint Vadai 2002 és 2006 között "feketén" foglalkoztatta őt országgyűlési képviselő-munkatársként. Az alperes államtitkár véleménye szerint azonban nem volt munkaviszony a felperes és közte.

A korábbi tárgyaláson elhangzottak szerint Kálmán 2002-ben ajánlotta fel a segítségét az MSZP-s Vadainak - írja a lap, amely szerint Kálmán állítja, hogy a választást követően szóbeli egyezséget kötöttek, amelynek értelmében havi 30 ezer forintot kap fizetségül. Kálmán állítása szerint Vadai ez összeg után nem fizetett járulékot, a politikus azonban tagadja ezt és életszerűtlennek tartja, hogy pártban végzett munkára bármiféle szerződést kössenek.

Kálmán azt is állítja, hogy a 2006-os kampány után szerződést ajánlottak számára, és ő úgy tudta, hogy a megállapodás 2010-ig szól, bár a dokumentumból saját példányt nem kapott. 2007 augusztus elején munkáltatói igazolást kért az Országgyűlési Hivataltól és ekkor tudta meg, hogy csupán 2008. május 17-ig szól a munkaviszonya - állítja a férfi. A Szoljon.hu szerint egy erről szóló munkaszerződés a bíróság elé került, de Kálmán erről azt állítja, hogy azon nem az ő aláírása szerepel. A felperes ezért igazságügyi írásszakértő vizsgálatát kérte, amit a bíróság el is rendelt a hétfői tárgyaláson.

Vadai Ágnes jelenleg a HM államtitkára, 2002-től (előbb országos, majd területi listáról bejutott) szocialista országgyűlési képviselő, 2004-től az MSZP elnökségi tagja. A 2006-os választások után több parlamenti bizottságnak is tagja volt államtitkári megbízásáig, de az előző ciklusban ő vezette "az Orbán-család állami forrásból történő gazdagodása, különös tekintettel a szőlőbirtokokra elnevezéssel" felállt parlamenti vizsgálóbizottságot is.